Vor afla de ce a murit bebelușul, iar fratele geamăn are Klebsiella

bebelus_prematur.jpg

bebelus prematur spital maternitate
Un bebeluș a murit din cauza unei bacterii din spital, iar fratele geamăn a fost și el infectat

Cadrele medicale din Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț sunt alertă. S-au trezit astăzi, 25 iulie, cu un nou control pe cap. Inspectori sanitari din județ au venit să cerceteze cauzele morții unui bebeluș și cum a fost posibil ca fratele geamăn al acestuia să fie infectat cu bacteria Klebsiella.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ a declanşat, luni, 25 iulie, o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Piatra Neamţ, unde un bebeluş a murit la scurt timp de la naştere, iar fratele său geamăn a fost infectat cu bacteria Klebsiella.

Inspectorii sanitari din Neamţ au făcut şi în urmă cu două săptămâni verificări la unitatea medicală, inclusiv în salonul unde au fost internaţi nou-născuţii, fără să fie găsite probleme, scrie news.ro.

”S-a dispus din nou un control cu recoltare de teste de sanitaţie din Secţia de nou-născuţi de către inspectorii Departamentului de control al DSP Neamţ. Rezultatele anchetei epidemiologice vor fi comunicate după obţinerea rezultatelor microscopice ale necreopsiei şi ale celorlalte probe de sanitaţie”, a declarat, luni, pentru News.ro purtătorul de cuv al DSP Neamţ, Mirela Grădinaru.

Aceasta a precizat că inspectorii sanitari au făcut verificări la SJU Piatra Neamţ şi în 12 iulie, însă toate probele de sanitaţie recoltate, respectiv de aeromicrofloră, de pe suprafeţe şi de pe mâinile personalului, au fost conforme, inclusiv cele prelevate din salonul în care au fost internaţi gemenii.

Medicii de la Maternitatea ”Cuza Vodă” din Iaşi, unde este internat fratele geamăn al bebeluşului mort la SJU Piatra Neamţ, spun că acesta răspunde bine la tratament, evoluţia sa fiind bună.

Cei doi bebeluşi gemeni au fost născuţi prematur la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ, în 9 iulie, în urma unei operaţii de cezariană. După câteva zile de la naştere, unul dintre bebeluşi a murit.

Loading...

Citește și

  • bebelus, piatra neamt

    Părinţi sfâşiaţi de durere! Bucuria de avea gemeni n-a ţinut mult, pentru că unul dintre bebeluşii născuţi prematur la Spitalul Judeţean Neamţ s-a stins în a noua zi de viaţă. La insistenţele părinţilor, al doilea prunc a transferat la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi. Reprezentanţii spitalului ieşean spun că bebeluşul are o infecţie nosocomială: bacteria Klebsiella.