Vom avea o toamnă lungă şi caldă

Ultima actualizare:

    Vremea va fi perfectă pentru plimbări şi  distracţie în aer liberFoto: Click!
Vremea va fi perfectă pentru plimbări şi distracţie în aer liberFoto: Click!

Vara nu ne părăseşte încă. În următoarele zile, în sudul ţării vor fi temperaturi de august, de peste 30 de grade. În octombrie, vremea va fi mai caldă decât anul trecut şi abia la sfârşitul lunii noiembrie ne putem aştepta la primele ninsori, la munte.

„Vor fi zile mai calde decât normal şi în septembrie, şi în octombrie. Chiar dacă precipitaţiile prognozate sunt în limite normale, nu excludem să apară fenomene extreme”, ne-a explicat Mihaiţă Timu, meteorolog ANM.   

Meteorologii britanici, de la Reading, Anglia, au realizat o estimare a vremii până la 1 decembrie. Pe scurt, va fi mai cald decât ar fi normal, va ploua mai puţin, cu excepţia nordului şi centrului ţării, unde valorile vor fi în limite normale.

SEPTEMBRIE. Săptămâna aceasta vor fi temperaturi ca în luna august, de peste 30 de grade, în sudul şi sud-estul ţării. Nu este exclus ca la sfârşitul lunii să avem şi temperaturi de peste 25 de grade, uşor mai ridicat decât normal. Precipitaţiile vor fi foarte puţine în Dobrogea, Muntenia şi sudul Moldovei, iar ploi mai importante sunt estimate în nordul şi centrul ţării.

OCTOMBRIE. Va începe cu temperaturi de peste 25 de grade, cu circa 5 grade mai mult decât în mod normal. La mijlocul lunii, sunt estimate valori de la 15 la 25 de grade, iar spre sfârşitul lunii vor ajunge la 11 -15 grade. În majoritatea regiunilor, ploile vor fi puţine, cu excepţia nordului şi vestului ţării.

NOIEMBRIE. Vor fi zile cu 14 - 18 grade în Dobrogea, Muntenia, Lunca Dunării şi Banat. În celelalte regiuni, valorile vor fi între 9 şi 15 grade. Spre sfârşitul lunii, pot să apară primele lapoviţe şi ninsori, pe vârful munţilor. Cele mai importante precipitaţii vor fi în Maramureş şi Apuseni.

Temperaturi ca în august, în această săptămână

Va fi vreme frumoasă toată săptămâna, spun meteorologii ANM. Temperaturile vor fi mai mari cu până la 4 °C decât ar fi firesc la această dată. Până vineri, 12 septembrie, la orele prânzului se vor înregistra până la 26 -30 de grade în aproape toată ţara şi doar la munte vor fi 14 -18 grade. Din 12 septembrie, va intra în ţara noastră un val de aer umed care vor aduce câteva ploi slabe, mai întâi în vestul şi centrul ţării, apoi şi în sud şi est. Sunt posibile ploi mai importante în perioada 12 -14 septembrie. O dată cu precipitaţiile, temperaturile vor coborî cu câteva grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net