Voiculescu nu se teme de puşcărie: "Până la 34 de ani am avut WC în curte"

Ultima actualizare:

    Dan VoiculescuFoto: Marian Iliescu/Adevărul
Dan VoiculescuFoto: Marian Iliescu/Adevărul

Omul de afaceri, Dan Voiculescu, a declarat, vineri dimineaţă, la sediul IPJ Ilfov, că până la 34 de ani a trăit cu soţia şi cu doi copii în condiţii rele, cu WC în curte, iar la penitenciar nu are cum să fie mai rău de atât.

El a venit la IPJ Ilfov, în ziua în care Curtea de Apel Bucureşti va da decizia finală în dosarul ICA, pentru controlul judiciar dispus în cazul său în alt dosar, privind şantajarea unor oameni de afaceri.

Întrebat de jurnalişti cum se simte, în perspectiva sentinţei care se va pronunţa vineri în cazul său, Voiculescu a povestit că, până la 34 de ani, a trăit cu soţia sa şi cu doi copii, într-o singură cameră, având WC în curte.

"Iarna nici nu vă povestesc cum era, prin zăpadă, să te duci la toaletă în curte", a completat Voiculescu.

El a spus că nu crede că la penitenciar condiţiile pot fi mai rele decât cele în care a trăit până la 34 de ani.

"Pentru că am înţeles că oricum toaleta e înuntru, nu e afară. Orcium am înţeles că suntem 2 - 3 camarazi, nu mai mulţi, adică nu suntem aşa un regiment. (...) Condiţiile în sine nu sunt de natură să mă sperie. De-aia am spus mereu că nu sunt speriat", a mai spus Voiculescu.

Pe de altă parte, el a menţionat că îi pare rău şi suferă că mulţi "se bucură enorm" de suferinţa sa.

El a adăugat că îl doare că 12 oameni nevinovaţi suferă acum, numai din cauză că el este "vânat".

"Eu mi-am asumat o luptă, mi-am asumat-o cu demnitate, cu onoare, cu mult curaj, că nu e uşor să te lupţi cu preşedintele statului tău, care are pârghii nenumărate şi are o forţă care nu se poate compara cu forţa unui cetăţean în fond, chiar dacă am avut disputa politică cu el legată de suspendarea din 2007 şi tot ce-a urmat", a mai spus Voiculescu.

Dan Voiculescu şi alte 12 persoane au fost trimişi în judecată în dosarul ICA la începutul lunii decembrie 2008. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că privatizarea frauduloasă a ICA ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizată prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro. Potrivit procurorilor, prejudiciul produs în urma acestei privatizări se ridică la peste 60 de milioane de euro.

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net