«Vocea de la metrou» a câştigat procesul cu Metrorex

Ultima actualizare:

    După opt ani de  procese cu Metrorex,  Isabela Neamţu  s-a ales cu 16.800 de leiFoto: Facebook
După opt ani de procese cu Metrorex, Isabela Neamţu s-a ales cu 16.800 de leiFoto: Facebook

“Atenţie, se închid uşile! Urmează staţia Piaţa Iancului, cu peronul pe partea stângă” – aşa sună doar unul dintre anunţurile cu care sunt familiarizaţi milioanele de călători în metroul bucureştean.

După opt ani de procese, actriţa Isabela Neamţu a câştigat definitiv în instanţă disputa cu Metrorex, care i-a folosit fără nici o bază legală vocea în toată această perioadă. Actriţa participase la un casting, a înregistrat vocea şi a câştigat, fără a fi însă anunţată sau remunerată. Ulterior, un co­leg i-a recunoscut vocea şi a atenţionat-o pe actriţă. Aceasta i-a dat în judecată pe cei de la Metrorex, solicitând 170.000 €.

Potrivit sentinţei pronunţate pe 29 septembrie de Curtea Supremă, Metrorex trebuie să îi plătească 4.200 $ (16.800 de lei). “Sunt fericită şi eliberată. Suma e mică şi în nici un caz echitabilă”, a declarat actriţa. Totodată, Metrorex nu mai are dreptul de a folosi vocea Isabelei Neamţu.

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net