Vloggerul Alexandru ”Colo” Bălan, eliberat din arest și pus sub control judiciar

Ultima actualizare:

    VLoggerul Alexandru Bălan, cunoscut sub numele Colo, este cercetat pentru instigare la violență asupra minorilorfoto: Inquam Photos
VLoggerul Alexandru Bălan, cunoscut sub numele Colo, este cercetat pentru instigare la violență asupra minorilorfoto: Inquam Photos

Alexandru Bălan, cunoscut pe YouTube sub numele „Colo”, a fost eliberat miercuri după-amiază din arestul preventiv. Parchetul d epe lângă Judecătoria Sectorului 2 București a decis să-l pună pe Colo sub control judiciar timp de 60 de zile.

Alexandru ”Colo” Bălan are interdicția de mai posta videoclipuri în medul online. „Să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta - postarea în spațiul online (de ex. YouTube, Instagram, Facebook, Tik Tok) de videoclipuri de tip live streaming, vlog”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Anchetatorii au stabilit în rechizitoriu că „în luna august 2019, inculpatul a realizat un videoclip de tip vlog/live streaming în care își instiga urmăritorii și abonații să realizeze infracțiuni de viol cu precădere asupra persoanelor de sex femeiesc minore, considerând că aceste fapte sunt justificate având în vedere aspectul fizic al acestora şi vestimentaţia sumară, videoclip ce a fost înregistrat şi postat pe platforma online YouTube, videoclipul fiind vizualizat de aproximativ 77.000 de persoane”.

„Colo” a fost reținut marți seară în dosarul în care este cercetat pentru că ar fi instigat la violență împotriva minorelor, inclusiv la violarea acestora, după ce a povestit pe contul său de YouTube o experiență pe care a avut-o cu o fată de 16 ani.

Verificările au început săptămâna trecută, după ce tânărul a afirmat, într-un videoclip postat pe YouTube, că unele adolescente merită „să le dai cu palmele, să le ții cu capul de pereți, să le pui piciorul pe față”.

Ulterior, Alexandru Bălan a prezentat scuze și a spus că regretă situația creată.

„Tot acest clip este extras dintr-un live de divertisment pe care l-am făcut acum câţiva ani. A fost o glumă extraordinar de proastă. Îmi cer scuze în mod oficial pentru că clipul meu a deranjat. Nu reprezintă în niciun caz nici valorile mele morale, nici felul meu de gândire”, a spus vloggerul urmărit de peste 850.000 de persoane.

Citește și:

Cine este vloggerul Alexandru „Colo” Bălan, cel care a spus că adolescentele ar trebui călcate cu piciorul pe față

Tânăra care l-a reclamat pe Colo, amenințată cu moartea

O studentă în anul al III-lea la Științe Politice, în cadrul SNSPA, a făcut plângere împotriva vloggerului. „Pe 1 iunie am redactat plângerea penală împotriva lui Alexandru Bălan, după ce am vorbit cu colegele mele de la Centru Filia. Ulterior, am trimis plângerea către procurori, poliţia s-a autosesizat şi am făcut o postare pe Facebook în care am scris că urmează să se facă dreptate în instanţă. Atunci au apărut ameninţările, mi-au scris comentarii şi pe Instagram şi pe Facebook, m-au sunat noaptea, chiar au postat story-uri despre mine”, a precizat tânăra, pentru Mediafax, sub protecţia anonimatului.  

După reţinerea lui Alexandru Bălan, înjurăturile şi jignirile s-au transformat în ameninţări cu moartea. „Unul dintre ei mi-a scris că dacă mă prinde, mă violează. Altul mi-a zis că mă calcă cu maşina dacă nu îmi retrag plângerea. Am strâns toate aceste ameninţări şi am fost la poliţie”, a declarat tânăra.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net