Vlad Voiculescu, Nicușor Dan și Gabriela Firea, reacții după tragedia de la Victor Babeș

victor-babes.jpg

Incident grav la unitatea mobilă ATI de la Spitalul Victor Babeș din București
Inquam Photos / George Calin

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Trei pacienţi au murit, luni seară, după o defecţiune la instalaţia de oxigen a unităţii mobile de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti. Primarul Capitalei anunţă că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 în legătură cu această situaţie.

”În această seară, din nefericire, au decedat în condiţii neclare trei pacienţi de la Spitalul Victor Babeş din Capitală. E o tragedie, un moment dramatic în care vieţi omeneşti au fost pierdute. Prezint condoleanţe familiilor care i-au pierdut pe cei dragi astăzi”, scrie Nicuşor Dan pe Facevook. Primarul Capitalei anunţă că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 3 în legătură cu această situaţie, fiindcă vinovaţii trebuie identificaţi şi pedepsiţi. ”Am solicitat colaborarea deplină a personalului acestui spital în cadrul cercetărilor care vor avea loc”, precizează Nicuşor Dan, adăugând că va reveni cu detalii.

Vlad Voiculescu anunţă că a aflat la 18.30 de problema de la Spitalul Victor Babeş

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a transmis, luni seară, condoleanţe familiilor celor trei pacienţi decedaţi la Spitalul Victor Babeş. ”Condoleanţe familiilor îndurerate! Azi în jurul orei 18:30 am aflat despre problemele de la spitalul Victor Babeş. Am sunat pentru a mă asigura că pentru pacienţii COVID-19 se vor găsi locuri în alte spitale din Bucureşti. Am mers apoi acolo pentru a vorbi cu medicii şi conducerea spitalului. Cinci dintre ei au fost trasferaţi în siguranţă. Trei dintre ei, din păcate, nu au putut fi salvaţi”, a scris, luni seară, Vlad Voiculescu pe Facebook. Potrivit acestuia, o anchetă penală este în desfăşurare iar mâine voi solicita un control asupra problemelor tehnice care au dus aici.

Gabriela Firea: "TIR-ul cu paturile de ATI avea mai multe defecţiuni"

Senatorul PSD Gabriela Firea susţine, refritor la situaţia de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti, că ”TIR-ul cu paturile de ATI avea mai multe defecţiuni”. ”În urmă cu 5 zile, instalaţia de oxigen ar fi fost schimbată, dar ea ar fi fost instalată greşit”, susţine fostul primar general al Capitalei. ”Doamne, ce se întâmplă cu ţara noastră? Incompetenţa ucide! Nepăsarea ucide! Tăcerea ucide! Trei pacienţi morţi la Victor Babeş, după o pană de curent. TIR-ul cu paturile de ATI avea mai multe defecţiuni. În urmă cu 5 zile, instalaţia de oxigen ar fi fost schimbată, dar ea ar fi fost instalată greşit”, a scris, luni seară, pe Facebook, Gabriela Firea. Trei pacienţi au murit, luni seară, după intrarea în stop cardio-respirator ca urmare a unei defecţiuni la instalaţia de oxigen a unităţii mobile de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.

Citește și:

Trei pacienți au murit în unitatea mobilă de la Victor Babeș, din cauza instalației de oxigen. Serviciul Omoruri a deschis o anchetă

Florin Cîţu, declarații după ce trei pacienţi de la Spitalul Victor Babeş au murit din cauza unei defecţiuni la instalaţia de oxigen

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5