Vizitele la medic, gratuite încă două luni

Citeste tot despre: 

Mai avem două luni de respiro, până când vom începe să plătim fiecare vizită la medic. Legea coplăţii trebuia să intre în vigoare la 1 februarie, însă normele de aplicare de abia au fost finalizate.

Am mai scăpat de un bir! Dar, nu pentru mult timp. Legea privind introducerea coplăţii (n.r. contribuţia asiguratului pentru serviciile medicale din pachetul de bază) în sistemul sanitar trebuia să fie deja în vigoare.

Din fericire pentru noi, nu s-a întâmplat aşa, pentru că normele de aplicare nu au fost gata la timp. Legea a trecut de Parlament, la începutul lunii decembrie, urmând să fie elaborate normele. Potrivit actului normativ, coplata ar fi trebuit să reprezinte a 12-a parte din venitul anual al fiecărui asigurat, adică un salariu.

Ministrul sănătăţii, Ritli Ladislau, a declarat, însă, de curând, că se doreşte schimbarea cuantumului coplăţii. Mai exact, suma pe care o vor achita românii să fie egală pentru toată lumea şi să fie raportată la salariul minim pe economie.

Potrivit calculelor, coplata anuală nu ar trebui să depăşească 350 de lei, adică jumătate dintr-un salariu minim.

Ieri, Ministerul Sănătăţii a anunţat că normele de aplicare au fost finalizate, urmând să fie discutate, astăzi, cu reprezentanţii FMI. Miercuri, legea va fi prezentată în şedinţa de guvern, după care va fi supusă dezbaterii publice.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1