În vizită la atelierul de globuri al lui Moş Crăciun

Ultima actualizare:

    Copiii sunt încântaţi  că îşi pot picta  singuri globuleţul
Copiii sunt încântaţi că îşi pot picta singuri globuleţul

E forfotă mare în aceste zile la făbricuţa de globuri din Pucioasa, judeţul Dâmboviţa. Angajaţii de aici muncesc la foc continuu pentru a onora comenzile. Cu toate acestea îşi găsesc timp pentru a-i învăţa pe copii să picteze globuri pentru bradul de Crăciun.

Cele şase angajate ale „atelierului lui Moş Crăciun” din Pucioasa au avut musafiri zilele trecute. Un grup de copilaşi de grădiniţă, din Ploieşti, au poposit la făbricuţă pentru a învăţa să picteze globuri.


    Micuţii de la o grădiniţă din Ploieşti au fost  îndrumaţi de una dintre  angajatele fabricii
Micuţii de la o grădiniţă din Ploieşti au fost îndrumaţi de una dintre angajatele fabricii

Fiecare „ucenic”  a primit ustensilele necesare şi a fost îndrumat îndeaproape de un specialist, astfel încât din mânuţele lui să iasă un glob numai bun de agăţat în brad. „Am pictat mai multe globuleţe. Am folosit albastru pentru că vine iarna, roşu şi mov pentru că îmi plac. Este primul globuleţ făcut de mine. Îl voi pune în brad“, a mărturisit, pentru adevarul.ro, Mara (6 ani).

Patronul fabricii, Constantin Casandroiu, spune că, în această perioadă, au foarte multe comenzi din toate colţurile ţării şi nu numai. „Avem comenzi, în special, din Bucureşti, dar şi din străinătate”, adaugă Casandroiu. Acesta mai spune că preţurile pentru produsele realizate la Pucioasa pornesc de la 5 lei pentru glob de Crăciun simplu şi ajung până la 30 de lei pentru o sticlă de şampanie decorată sau pentru un suport de lumânare sofisticat.


    Globurile din  sticlă sunt din nou  la mare căutare
Globurile din sticlă sunt din nou la mare căutare

Ultima fiţă! Să-ţi faci bradul în cap

Anul acesta, de Crăciun, la modă este părul coafat sub formă de brad împodobit. Deja, pe rețelele de socializare, au apărut tot felul „modele”, astfel încât să avem de unde alege. Potrivit dailymail.com, această coafură de sezon e ușor de realizat. Mai întâi, se pune în vârful capului un pet de plastic gol, în jurul căruia se ridică părul. Acesta se prinde cu un elastic de gura sticlei și se pulverizează fixativ. Apoi, părul poate fi vopsit în verde cu un spray special, după care se împodobește bradul cu globulețe, beteală etc.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net