Viscolul anulează manifestările de Bobotează din mai multe orașe

Ultima actualizare:

    În anii trecuți, tinerii săreau în Dunăre pentru a aduce la mal crucea aruncată în apă
În anii trecuți, tinerii săreau în Dunăre pentru a aduce la mal crucea aruncată în apă

Manifestările religioase de Bobotează programate, vineri, pe Faleza Dunării, la Galaţi, au fost anulate din cauza viscolului puternic, slujbe de sfinţere a apelor desfăşurându-se doar în biserici, scrie News.ro.

UPDATE ORA 12.00. Și purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a declarat pentru Agerpres că din cauza condițiilor meteorologice s-a decis anularea tradiționalei procesiuni religioase și a slujbei de Sfințire mare a apei Mării Negre, ce urma să se țină în Portul Tomis. Reprezentantul Arhiepiscopiei Tomisului a precizat că gerul a înghețat până și Agheasma Mare îmbuteliată în cele 17.000 de peturi, ce urmau să fie oferite credincioșilor, în cursul procesiunii de Bobotează. De asemenea, şi în Tulcea, procesiunea de la Catedrala ”Sântul Nicolae” către faleza municipiului şi slujba de pe malul Dunării au fost anulate tot din cauza viscolului.

Arhiepiscopia Dunării de Jos a decis, vineri, să anuleze manifestările religioase programate de Bobotează pe Faleza Dunării din Galaţi din cauza condiţiilor meteo.

„S-a luat această decizie pentru protecţia credincioşilor; din cauza viscolului. Am primit informări şi de la ISU şi s-a decis anularea acelor evenimente frumoase de pe Faleză”, a declarat, vineri, Gabriel Molocea, consilier-comunicare din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În municipiul Galaţi, ca în fiecare an, de Bobotează, pe Faleza Dunării, în apropierea Bisericii Precista, urmau să aibă loc manifestări religioase, cele mai importante momente fiind: slujba de sfinţire a apei oficiată de Înalt Prea Sfinţitul Casian, Arhiepiscopul ”Dunării de Jos”, lansarea crucii în apele Dunării pentru a fi recuperată de înotători, precum şi distribuirea agheasmei către credincioşi.

Având în vedere condiţiile meteo, slujbe pentru sfinţirea apelor au loc vineri în cadrul tuturor bisericilor.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net