Virusul l-a ucis în doar patru zile! Omul de afaceri Vasile Ouatu n-a vrut inițial să meargă la spital: «Sunt bine mersi»

2-3-neatza-1.jpg

Numărul pacienţilor diagnosticaţi cu Covid-19 creşte zilnic în România

Nu mai e timp nici de glumit pe seama pandemiei, nici de ignorat avertismentele date de autorităţi! Situaţia devine tot mai critică şi în România. Ultimele 24 de ore au însemnat un trist record al numărului nou de cazuri de coronavirus înregistrate: 143. Mai mult, 6 persoane au decedat. Printre victime, şi un om de afaceri din Piatra Neamţ, în cazul căruia boala a avut o evoluţie fulminantă.

„N-am nici un coronavirus nimic, hai să vezi că sunt acasă, bine mersi!“. Aşa spunea, în urmă cu nici o săptămână, omul de afaceri Vasile Ouatu (70 de ani), din Piatra Neamţ. Manager al unui complex comercial şi patron de club sportiv, era supărat pe fiul care-l dusese la spital mai mult cu forţa înainte de confirmarea bolii. Acum, este plâns de rude, după ce s-a stins din viaţă din cauza virusului ucigaş.Duminică, 22 martie, autorităţile anunţau, în jurul orei 21.00, că în România a survenit al treilea caz de deces provocat de coronavirus, un bărbat de 70 de ani, din Piatra Neamţ. Era vorba despre managerul unui complex comercial, Unic, din centrul municipiului Piatra Neamţ, patron de club de volei feminin de primă ligă (tot Unic îi este numele, care are în palmares campionatul şi Cupa Românei), ex-vicepreşedinte al Federaţiei Române de Volei, fost viceprimar şi consilier local, scrie adevarul.ro.

Din momentul în care a fost depistat pozitiv cu temutul virus, nimeni nu bănuia evoluţia fulminantă a bolii, el însuşi fiind optimist, avea tonus bun, râdea pe seama afecţiunii şi era oarecum supărat pe fiul său, care-l dusese mai mult cu forţa la spital, deoarece i se păruse că nu se simte bine. Pe 18 martie, cu o zi înainte de a fi confirmată afecţiunea, declara, râzând, pentru viaţanemţeană.ro, că se simte bine şi că n-are motive de panică: „N-am nici un coronavirus nimic, hai să vezi că sunt acasă, bine mersi!“.

Pacientul suferea şi de diabet

Pe 17 martie, familia, având temeri că nu se simte bine, a decis, împotriva voinţei lui, că trebuie dus la Centrul de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Neamţ, acolo unde a ajuns pentru consult însoţit de un fiu de-al său. Bărbatul nu prezenta simptome de Covid-19, iar de la Centrul de Primiri Urgenţe a preferat să facă şi o radiografie la plămâni, la Sanatoriul Bisericani, după care a intrat în izolare la domiciliu. Pe 19 martie, după ce testul a ieşit pozitiv, a fost transportat la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva Iaşi. Decesul a survenit peste patru zile, Vasile Ouatu având şi diabet.

2-3-neatza-2.jpg

Vasile Ouatu era om de afaceri şi fost viceprimar şi consilier local

Date fiind testele pozitive cu noul coronavirus, în cazul pietreanului a fost dispusă şi o anchetă epidemiologică, la sfârşitul săptămânii trecute fiind identificate 24 de persoane care au avut contact cu Vasile Ouatu. Un motiv de îngrijorare este faptul că la restaurantul său, Cocoşul de Aur, pe 5 martie, a fost organizată de către PNL o petrecere dedicată Zilei femeii, la care a participat şi el. 

Situaţie gravă la Spitalul Judeţean Suceava

Nu mai puţin de 52 de cadre medicale au fost confirmate cu Covid-19 ieri, iar două persoane internate în ultimele zile în spital au murit la Spitalul Judeţean Sf. Ioan cel Nou Suceava. Unitatea sanitară va fi închisă şi toţi medicii din spital vor fi puşi în izolare, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru, citat de hotnews.ro. Spitalul va fi dezinfectat în 48 de ore şi va fi folosit apoi exclusiv pentru tratarea cazurilor de coronavirus, iar pacienţii internaţi pentru alte afecţiuni vor fi transferaţi la alte spitale din zonă. În Suceava vor fi trimişi medici din alte spitale din regiune. 

De altfel, în toată ţara se vor lua măsuri din ce în ce mai stricte. Preşedintele Klaus Iohannis a avertizat, într-un discurs ţinut ieri, că ”măsurile restrictive care au fost adoptate până acum de autorităţi au fost luate gradual, în funcţie de etapa în care ne-am aflat din punctul de vedere al transmiterii virusului în comunitate”. ”Urmează săptămâni critice care vor pune la grea încercare toate capacităţile statului”, a mai spus preşedintele.

Ziua cu cele mai multe cazuri noi: încă 143!

Situaţie tot mai gravă în România, cu fiecare 24 de ore care trec! De duminică de la prânz până ieri, numărul de noi îmbolnăviri de Covid-19 a fost de 143. Astfel, numărul total de cazuri a ajuns în România la 576. Dintre acestea, 73 au fost declarate vindecate şi externate (51 la Timişoara, 17 la Bucureşti, 3 la Craiova, unul la Constanţa şi unul la Iaşi). 6 persoane au decedat. Unul dintre  cazurile noi este un deţinut care la 11 martie a fost transportat de la Poliţia Capitalei la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava pentru probleme medicale. Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 5 ani şi 76 de ani. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 15 pacienţi, din care 6 în stare gravă. În carantină instituţionalizată sunt 5.066 de persoane, iar alte 72.247 sunt în izolare la domiciliu.

Se suspendă toate consultaţiile programate

Noi măsuri luate la nivelul unităţilor sanitare publice şi private. Începând de astăzi, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervenţiile chirurgicale şi alte tratamente şi investigaţii medicale spitaliceşti care nu reprezintă urgenţă şi care pot fi reprogramate. De asemenea, se suspendă consultaţiile programate şi programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice şi private. În termen de 48 de ore de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toţi pacienţii care nu reprezintă urgenţe şi care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital. ”Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului şi a permanenţei personalului, prin introducerea activităţii medicale în regim de ture şi gărzi, fără afectarea salarizării personalului”, se arată în informarea transmisă de Grupul de Comunicare Strategică.

2-3-neatza-5.jpg

Situaţia unităţilor sanitare este dramatică în toate ţările afectate de pandemie

Numărul total de decese a trecut de 15.000

Ne aflăm în mijlocul celei mai grave crize sanitare mondiale de la pandemia de gripă spaniolă din 1918 încoace! Numărul total al cazurilor de coronavirus a ajuns, ieri, la aproape 350.000, iar cel al deceselor a depăşit pragul de 15.000! Spania este din ce în ce mai aprig lovită: 462 de decese în 24 de ore şi peste 33.000 de cazuri raportate. În Italia, numărul total al celor afectaţi se apropie de 60.000, iar Franţa a decretat ”stare de urgenţă sanitară”. O creştere semnificativă a numărului de îmbolnăviri a fost înregistrată şi în SUA (peste 35.000). 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1