Virgil Musta: „Vaccinul anti-COVID-19 are o singură contraindicaţie categorică"

virgil-musta-vaccinare.jpg

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara
foto: Facebook

Virgil Musta, şeful secţiei COVID de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, susține că vaccinul anti-COVID-19 are o singură contraindicaţie categorică.

Serul nu este recomandat persoanelor cu reacţie alergică severă la componentele vaccinului, în special la polietilen glicol. Contraindicaţiile relative sunt pentru persoanele care au în antecedente reacţii alergice severe, pentru cei care urmează un tratament anticoagulant sau au febră.

Contraindicaţia categorică a vaccinului împotriva COVID

„Contraindicaţii relative prezintă cei care au în antecedente şoc anafilactic sau reacţii alergice severe sau care la prima doză au prezentat o reacţie alergică, este recomandabil să se ia legătura cu medicul alergolog pentru a lua decizia comună. 

Mai sunt precauţii care trebuie luate la cei cu tratament anticoagulant şi mai este o contraindicaţie relativă şi anume persoane cu infecţie febrilă, ceea ce înseamnă febră peste 38,5 grade. Acestea ar fi recomandabil să amâne vaccinarea până după trecerea puseului febril”, spune medicul Virgil Musta.

Patologiile pentru care se recomandă vaccinarea sunt multiple, mai explică medicul. „Cei mai importanţi sunt pacienţii diabetici, pacienţii cu obezitate şi cu boli cronice cardiovasculare, boli cronice pulmonare, pacienţii cu infecţie HIV, cu ciroză hepatică sau cu insuficienţă renală.

Toate aceste patologii reprezintă indicaţie de vaccinare pentru că reprezintă factori de risc în evoluţia bolii în cazul infecţiei cu SARS-CoV-2”, a mai declarat medicul Virgil Musta.    
 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1