Virgil Musta: "De două săptămâni, cu greu mai facem faţă cazurilor COVID severe"

virgil-musta.jpg

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara
foto: Facebook

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Medicul Virgil Musta afirmă că Europa se confruntă cu un nou val al pandemiei de coronavirus şi acest lucru se vede şi în România şi se aşteaptă chiar la o creştere a numărului de cazuri. ”De două săptămâni, cu greu mai facem faţă cazurilor COVID severe care necesită internare”, afirmă medicul.

Virgul Musta a vorbit, luni seară, la B 1 TV, despre al treilea val al pandemiei de coronavirus, care se vede deja în cifrele înregistrate în majoritatea ţărilor din Europa.

"Avem experienţa anului trecut, în momentul în care în Europa a început să apară şi să crească numărul de cazuri, la un interval de 2-3 săptămâni, au apărut şi la noi şi apoi au crescut. Acelaşi lucru se întâmplă şi acum (…)  Foarte probabil că şi noi urmăm calea Europei, din păcate, şi în curând ne vom confrunta cu un număr şi mai mare de cazuri. În Timişoara şi în Timiş, din păcate, noi deja de două săptămâni simţim această creştere a numărului de cazuri şi presiune pe sistemul de sănătate, astfel încât cu greu mai facem faţă cazurilor severe care necesită internare”, a afirmat medicul. Acesta consideră că ”de fiecare dată când ne relaxăm se constată revigorarea infecţiei".

Citește și:

Medicul Cristian Oancea trage un semnal de alarmă: «Tulpina britanică a coronavirusului dă febră la copii şi tineri»

De ce este mai periculoasă tulpina de Covid-19 din Marea Britanie. Explicațiile Ministerului Sănătății

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5