Vipere în zone turistice din Maramureş. Reptilele au fost văzute în apropierea meselor de picnic de la Mogoşa

Ultima actualizare:

Zeci de turişti vizitează zilnic Lacul Bodi, însă grupul de studenţi ai Universităţii de Nord care s-a aflat zilele trecute în staţiunea Mogoşa într-o expediţie de cercetare au văzut un lucru ieşit din comun. „În zona mlăştinoasă de lângă «ciupercă» am descoperit trei exemplare de Vipera berus (vipera comună), mai exact la circa 15-20 de metri de mesele amplasate pentru picnic. Erau două femele, dintre care una gestantă, dar şi un mascul cu forma melanică (colorit negru n). Cel mai probabil ieşiseră la soare în zona unde iarba este mai înaltă", a precizat Daniel Purcaru, student al Universităţii de Nord.

„Zona în care au apărut viperele este una foarte prielnică având în vedere că este o zonă umedă şi au hrană din belşug. Mai mult, iarba este foarte mare şi se pot ascunde cu uşurinţă", a mai spus  Daniel Purcaru, care se ocupă cu studiul herpetofaunei din zona Maramureşului.

Mai multă precauţie

Chiar dacă în zona pârtiei Mogoşa au mai fost semnalate apariţii ale reptilelor veninoase, este pentru prima dată când animalele vin atât de aproape de zona de recreaţie. „Nu este prima dată când găsim vipere aici, dar niciodată nu au fost atât de aproape de noi. De obicei trebuia să urcăm până în vârful pârtiei şi acolo mai vedeam câteva exemplare", a adăugat studentul. Chiar şi pentru reprezentanţii Serviciului Public Salvamont această apariţie a fost o noutate. „În vârful pârtiei ştiam că există vipere, dar atât de aproape de bază nu au venit niciodată. Este o premieră şi cred că lumea ar trebui să fie atentă tot timpul după această întâmplare", a precizat Andrei Jablanoski, şeful Salvamont Maramureş.

Citeşte aici mai multe detalii despre acest caz

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net