Vipera asta l-a ucis pe băiatul lui Răzvan Theodorescu

Ultima actualizare:

    Vipera Berus este un şarpe veninos de mărime mijlocie, care este răspândit în Europa şi Asia
Vipera Berus este un şarpe veninos de mărime mijlocie, care este răspândit în Europa şi Asia

Îl cheamă Berus. Vipera Berus. Are 50 cm lungime, o greutate de 200 de grame, capul este teşit, botul rotunjit, partea dorsală ovală, la baza maxilarelor este mai lat, aici găsindu-se glanda cu 18 mg de venin. Acesta este şarpele care l-a ucis pe Vladimir, băiatul celebrului academician, Răzvan Theodorescu.

În Corbenii de Argeş toată lumea îl ştie pe avocatul Vladimir Theodorescu. Nu pentru că este băiatul unui fost ministru, ci pentru că este un om care a câştigat respectul tuturor. Vestea care a invadat satul luni seară, că bărbatul de 43 de ani a fost găsit mort în casă, fără urme vizibile de violenţă, a dat naştere la tot felul de speculaţii.

Andrei Iucinu
Andrei Iucinu

Tocmai se întorsese dintr-o excursie în Munţii Buzăului.” Ultima dată am vorbit cu el duminică, pe la ora 13.00-14.00. Mi-a spus că are febră, iar asta i se părea ciudat, fiindcă nu era nici măcar răcit. A spus că bănuieşte că l-a muşcat un şarpe, deşi de văzut mi-a zis clar că nu l-a văzut”, a povestit pentru adevarul.ro, Sorin Pavel, prietenul lui Vladimir. Bărbatul nu a vrut să meargă la doctor, iar după nici 24 de ore era găsit mort în casă de menajeră. Medicii legişti au confirmat ieri, că bărbatul a suferit un şoc toxic, provocat de veninul unui animal.

Trupul neînsufleţit al avocatului a fost dus luni seară la INML
Trupul neînsufleţit al avocatului a fost dus luni seară la INML

De ce moartea nu a survenit imediat? Medicii explică: victima era o persoană corpolentă, iar otrava s-a răspândit în organism treptat. Dacă s-ar fi prezentat la spital pentru administrarea serului antiviperin, ar fi fost salvat, spun specialiştii, care vor face totuşi analize suplimentare pentru a elucida cazul. ”În zona în care a călătorit, trăiesc cei mai răspândiţi şerpi otrăvitori din România, vipera Berus. Impactul muşcăturii asupra victimei depinde de vârstă, constituţie, sensibilitatea acesteia, de cantitatea de venin”, ne-a declarat biologul Alexandru Iftime de la Muzeul Antipa. 

Rămâne un mister cum a găsit Vladimir şarpele, care este activ mai ales în zilele calde şi umede, fiind însă foarte sensibil la vânt. Veninul de ”viperă Berus” este de 2-3 ori mai puternic ca cel al şarpelui cu clopoţei, dar rezervorul cu substanţă este mult mai mic. Atacă fulgerător animalele mari sau omul, numai când se simte ameninţat şi se apără. Cum de vipera s-a trezit din hibernare şi l-a muşcat pe bărbat va rămâne pentru totdeauna un mister, atât timp cât avocatul nu şi-a văzut niciodată criminalul, doar i-a simţit ”arma”. 

«Este o experienţă îngrozitoare»

Răzvan Theodorescu (77 de ani) trece printr-o dramă fără margini
Răzvan Theodorescu (77 de ani) trece printr-o dramă fără margini

”Trebuia să îl muşte mult şi rău pentru a-l ucide!”, crede Andrei Iucinu, proprietar de fermă de vipere, care a supravieţuit miraculos după ce a fost muşcat de una, în noiembrie 2011. “Este o experienţă îngrozitoare! Vipera Berus nu este atât de periculoasă precum vipera cu corn care m-a muşcat pe mine. Trebuia să prezinte şi alte simptome pe care el nu le-a descris, cum ar fi leşin, umflarea foarte pronunţată a zonei afectate iar dacă stai prea mult cu veninul în tine apare blocajul renal”, ne-a povestit Andrei (31 de ani). După ce a fost muşcat, a fost adus la Spitalul Floreasca. Pentru extragerea substanţei letale, a fost făcută o incizie de la podul palmei şi până la cot. 

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net