Viorica Dăncilă propune a treia oară aceiași miniștri la Dezvoltare și Transporturi. Ce va face Klaus Iohannis?

Viorica Vasilica Dăncilă-Klaus Iohannis-nominalizări-miniștri Dezvoltare,Transporturi-refuz Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă se joacă cu nominalizările
Premierul Viorica Dăncilă și președintele Klaus Iohannis joacă ping-pong cu nominalizările la șefia ministerelor Transporturilor și Dezvoltării
Foto: Mediafax

Premierul Viorica Vasilica Dăncilă a stabilit ieri un adevărat record în politică, după ce a propus pentru a treia oară președintelui României, Klaus Iohannis, aceleași persoane pentru conducerea ministerelor Dezvoltării și Transporturilor. Cine are dreptate: Iohannis care i-a refuzat pentru acte care nu au fost cerute nimănui dar acoperite de lege sau PSD care se încăpățânează cu aceleași nominalizări?

Conform Curții Constituționale, preşedintele poate refuza propunerile o singură dată pe motiv de oportunitate, dar ”fără număr”pe motive de legalitate. Judecătorii constituționali nu au spus nimic de perioada în care Iohannis trebuie să ofere răspunsul și nici de obligația Puterii de a face alte nominalizări. Așa că, în an electoral, alegeri pentru Parlamentul European și președenția României, a început un ping-pong cu Lia Olguţa Vasilescu și Mircea Drăghici, între Palatul Cotroceni și Palatul Victoria.

Prima propunere a fost înainte de Sărbători. Pe 10 ianuarie de la Palatul Cotroceni a fost trimisă o scrisoare către Palatul Victoria cu refuzul numirii celor doi, pe probleme de legalitate. Premierul Dăncilă a revenit cu aceleași propuneri după câteva zile. Pe 17 ianuarie, președintele i-a respins iar pe motiv că cei doi nu au actele în regulă, adică lipseau de la dosare cazierul și actele de identitate în original. Bășcălie specific dâmbovițeană, dar găselniță perfect legală a președintelui Iohannis. Grăbiți să îi facă pe plac, reprezentanții PSD au trimis ieri actele solicitate. În comunicatul de presă care a anunțat această scrisoare, jurnaliștii au aflat inclusiv datele personale ale celor doi, care nu ar fi trebuit date publicității de Palatul Victoria, deoarece încalcă normele GDPR, adică regulamentul european de protecție a datelor.

Toată lumea așteaptă acum să vadă, ce vrăji mai face Iohannis pentru a enerva PSD, care nu îl poate suspenda acum când deținem președinția Consiliului European. Nici atunci nu se poate, pentru că apare interdicția legală de a demite președintele cu șase luni înainte de alegeri

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1