Viorica Dăncilă, prima reacție după votul primit de Guvernul Orban. «Trădătorii au fost excluși»

viorica-dancila_0.jpg

viorica dancila profil
Viorica Dăncilă a anunțat că parlamentarii ”trădători” au fost deja excluși din PSD
foto: EPA

Fostul premier Viorica Dăncilă a susținut o declarație de presă luni, la scurt timp după votul de învestitură primit în Parlament de Guvernul PNL condus de Ludovic Orban. Dăncilă a dat vina pe Klaus Iohannis, care ar fi orchestrat o ”operațiune ilegitimă de preluare a puterii”.

Fostul premier Viorica Dăncilă a anunțat că PSD intră oficial în opoziție, după votul acordat în Parlament Guvernului Orban, și le-a transmis ”trădătorilor” că vor fi excluși din partid.

”Astăzi, s-a desăvârșit operațiunea ilegitimă de confiscare a puterii legitime de către președintele Iohannis. E o zi neagră pentru democrație - ziua în care Iohannis a reușit să-și impună locotenenții la palatul Victoria”, a declarat Viorica Dăncilă, la sediul PSD din București.

”De astăzi, PSD intră oficial în opoziție și ne vom asuma cu responsabilitate toate responsabilitățile. Să fie foarte clar că toți cei care au trădat la acest vot au fost deja excluși din PSD. Vă garantez că vom fi cea mai grea opoziție pe care acest guvern improvizat o va avea. Vom lupta împotriva lor pentru drepturile românilor, care nu au de ce să accepte să stea cu teamă pentru ziua de mâine”, a mai anunțat Dăncilă, acuzându-i pe noii guvernanți că lucrează împotriva pensionarilor.

”Singurul lucru pe care-l clamează Iohannis este să dispară PSD. Să dispară și pensionarii, domnule președinte, și salariul minim? Singura miză pe care au avut-o a fost să dea jos Guvernul PSD, care a crescut pensiile și salariile, care a investit în toate spitalele județene și a realizat peste 16.000 de proiecte județene de investiții”, a susținut fostul premier.

Guvernul Orban a primit 240 de voturi în Parlament

Guvernul Orban a primit, luni, votul de încredere în Parlament, în condițiile în care deputații și senatorii PSD au boicotat votul, iar ședința a fost condusă de penelista Alina Gorghiu, vicepreședinte al Senatului.

Pe lângă parlamentarii USR, PMP, UDMR, ALDE și de la minorități, care își anunțaseră deja sprijinul, au mai votat pentru guvernul condus de Ludovic Orban 6 parlamentari PSD, 7 ProRomânia, 2 neafiliaţi şi 5 aleşi care erau oficial în ALDE, dar care se aflau în război cu Călin Popescu Tăriceanu, conform numărătorii paralele realizate de Adevărul.

Loading...

Citește și

  • rares bogdan portret

    Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a dezvăluit că a avut o discuţie de ultim moment, în dimineața zilei de luni, cu Mihai Tudose, de la Pro România, obținând votul acestuia pentru Guvernul Orban.

  • Ministrii de pe lista lui Ludovic Orban

    Ludovic Orban are deja lista finală de miniştri. După o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis au fost eliminate anumite nume, iar altele noi au fost propuse. Astfel, în Guvernul PNL, Raluca Turcan ar urma să fie vicepremier. Florin Câţu va prelua Ministerul Finanţelor, la Ministerul de Interne va veni Marcel Vela, Justiţia ar putea reveni la Cătălin Predoiu, iar şeful Statului Major al apărării Nicolae Ciucă este propus ministru al Apărării.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1