Viorica Dăncilă lansează o carte și avertizează: ”Sunt lucruri care trebuie spuse”

viorica-dancila_0.jpg

viorica dancila din profil
Viorica Dăncilă promite dezvăluiri importante în cartea-interviu pe care o va lansa în curând
foto: EPA

Viorica Dăncilă (57 de ani) iese din tăcerea pe care și-a impus-o după pierderea alegerilor prezidențiale din 2019 și după ce a fost scoasă de pe lista candidaților la un fotoliu de parlamentar din partea PSD la alegerile locale 2020. Fostul premier a anunțat că scoate o carte în care dezvăluie ”lucruri care trebuie spuse”.

Viorica Dăncilă, prima femeie premier din istoria României, a anunțat pe pagina personală de Facebook noua apriție editorială.

”Pentru a răspunde curiozității prietenilor și neprietenilor, confirm faptul că foarte curând va avea loc lansarea unei cărți-interviu, pe care am realizat-o în colaborare cu jurnalista Marga Nițu.

Am vorbit despre multe dintre provocările perioadei în care am fost prim-ministru, inclusiv despre relația cu Liviu Dragnea, dar și despre campaniile electorale din 2019 și colaborarea cu cei care astăzi conduc PSD.

Am fost și rămân social-democrată și un om de echipă, iar acesta e motivul principal pentru care am amânat lansarea acestui volum pentru perioada post-electorală. Sunt lucruri care trebuie spuse, fiindcă PSD nu se poate reclădi decât pe adevăr și pe analiza obiectivă a problemelor trecutului.

Revin cu detalii, urmează momente interesante”, a scris Viorica Dăncilă pe pagina personală de Facebook.

viorica-dancila-carte.jpg

viorica dancila coperta carte
Viorica Dăncilă lansează o carte-interviu
foto: arhiva personală/Facebook

 

Citește și:

Viorica Dăncilă a povestit cum l-a adoptat pe fiul ei

Viorica Dăncilă, prima femeie premier din istoria României

Viorica Dăncilă s-a născut la 16 decembrie 1963 în Roșiori de Vede și face parte din organizaţia judeţeană  PSD Teleorman.

Este căsătorită cu Cristinel Dăncilă.

Împreună, cei doi au un fiu, Victor Florin, pe care l-au înfiat când acesta avea câteva săptămâni.

Viorica Dăncilă a urmat Liceul Energetic din Ploiești (1978-1982).

În 1988 a absolvit Institutul de Petrol și Gaze, Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, Ploieşti.

În perioada 2004-2006 a urmat Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Facultatea de Administraţie Publică.

Viorica Dăncilă a devenit membru al PSD în 1996, ajungând în 2015 președinte al organizației de femei a PSD.

Din ianuarie 2009, până la numirea în funcție de prim-ministru în ianuarie 2018, Viorica Dăncilă a fost europarlamentar din partea PSD.

În 2019, Viorica Dăncilă a pierdut alegerile prezidențiale, după ce a ajuns în turul al doilea al scrutinului.

Viorica Dăncilă a fost scoasă de pe lista candidaților PSD a județului Teleorman pentru alegerile parlamentare din 2020, așa cum s-a întâmplat și cu alți membri PSD din guvernele PSD din perioada Liviu Dragnea, precum Marian Oprișan, Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Carmen Dan sau Șerban Nicolae.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1