Viorica Dăncilă l-a vrut demis pe șeful de la Drumuri. El s-a conformat și și-a anunțat retragerea

Ultima actualizare:

    Viorica Dăncilă îl vrea demis pe Narcis Neaga, de la Compania de Drumuri
Viorica Dăncilă îl vrea demis pe Narcis Neaga, de la Compania de Drumuri

Premierul Viorica Dăncilă a cerut demisia lui Narcis Neaga, directorul general interimar al Companiei Naționale pentru Infrastructură Rutieră (CNAIR). Aceasta este nemulțumită de construcțiile autostrăzilor și de faptul că a tot dus-o cu vorba. Neaga a anunțat marți seară, 9 iulie, că se retrage din funcție.

UPDATE: Directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, a anunţat marţi seara că a decis să renunţe la funcţie, după ce premierul Viorica Dăncilă a solicitat luni revocarea lui Neaga, în urma unei analize a nou înfiinţatului Departament pentru dezvoltarea, promovarea şi monitorizarea proiectelor de investiţii în infrastructură.

”Având în vedere importanţa dezvoltării infrastructurii rutiere pentru bunul mers al economiei romaneşti şi faptul că pentru a reuşi să atingem cu succes acest obiectiv este nevoie de bună credinţă şi de colaborarea necondiţionată a tuturor factorilor de decizie din România precum şi în urma unei discuţii pe care am avut-o cu preşedintele Consiliului de Administraţie, Costin Mihalache, am decis să renunţ la funcţia de director general al CNAIR”, arată un comunicat emis marţi seara de companie.

Premierul a vrut să-l demită pe Narcis Neaga și anul trecut

Solicitarea premierului a venit prima dată ieri în urma unei analize a nou înfiinţatului Departament pentru dezvoltarea, promovarea şi monitorizarea proiectelor de investiţii în infrastructură.

Iar astăzi, 9 iulie, premierul Viorica Dăncilă a declarant din nou, la începutul ședinței de Guvern, că CNAIR a blocat evoluția unor proiecte importante.

”Am primit o analiză a stadiului proiectelor de infrastructură, CNAIR a blocat evoluția unor proiecte, de exemplu Autostrada Sibiu - Pitești care avea documentația gata, dar actualul management a anulat-o și nu a mai făcut niciun alt demers”, a spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă: ”Asta arată lipsă de interes”

”Mai este Drumul expres Pitești-Craiova blocat de CNAIR chiar dacă documentația este gata din 2017. Aceeași companie și-a asumat termene nerealista, a dezinformat, mă refer la Autostrada Sibiu - Nădlac și realizarea autostrăzilor până la finalul anului. Asta arată lipsă de interes. Din acest motiv am cerut demiterea directorului CNAIR. Nu mai accept întârzieri nici din partea autorităților, nici a miniștrilor, am încredere în ministrul Răzvan Cucu că se va ocupa de acest lucru”, a completat primul ministru. Pentru a pleca din funcție este nevoie de votul celor din Consiliul de Administrație al companiei.

Și nu este pentru prima dată când Viorica Dăncilă vrea să scape de Narcis Neaga. Pe 8 decembrie 2018, i-a cerut șefului de la Drumuri ca până la finele anului să fie gata 100 km noi de autostradă.

”Dacă zice că nu-i avem, pleacă acasă!”, a declarat atunci Dăncilă. Au fost gata sub 60 km, dar Neaga a rămas.

Și asta pentru că surse din PSD spun că acesta a fost susținut de Codrin Ștefănescu, omul lui Liviu Dragnea.

Chiar imediat după ce a primit amenințări de la premier că va fi demis, Narcis Neaga a fost chemat la partid de Ștefănescu ca să-l liniștească că are spatele asigurat.

Doar că acum Liviu Dragnea este la pușcărie, Codrin Ștefănescu a fost mazilit în PSD și urmează acum oamenii cheie ai lor, care ocupă funcții importante pe bani grei. Narcis Neaga are un salariu lunar de la stat de 22.400 lei. El a fost și întrecut director general al CNAIR, iar în 2015 a fost demis de către Dan Costescu, ministrul Transporturilor de la acea dată, în urma neregulilor de pe Autostrada Sibiu-Orăştie. Un tronson s-a surpat, după ce abia fusese dat în circulație și a fost nevoie să fie demolat din cauza execuţiei proaste.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net