Viorica Dăncilă l-a urecheat pe Petre Daea, din cauza porcilor

ministrul_agriculturii-petre_daea-sedinta_guvern.jpg

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Petre Daea să revină asupra ordinului prin care a decis că fermierii pot creşte cel mult de cinci porci
Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Petre Daea să revină asupra ordinului prin care a decis că fermierii pot creşte cel mult de cinci porci
FOTO: adevarul.ro

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a fost urecheat astăzi, 29 martie, în ședința de Guvern. Premierul Viorica Dăncilă a fost foarte fermă și i-a ordonat să scoată reglementarea care a supărat pe crescătorii de porci.

Este pentru prima dată când Viorica Dăncilă urechează un ministru. Chiar la începutul ședinței de Guvern de astăzi, 29 martie, premierul i-a spus ferm ministrului agriculturii Petre Daea să anuleze imediat un ordin de ministru prin care a stabilit că fermierii pot creşte cel mult de cinci porci fără înscriere în Registrul Comerţului.

Viorica Dăncilă l-a urecheat pe Petre Daea

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Petre Daea să revină asupra ordinului prin care a decis că fermierii pot creşte cel mult de cinci porci fără înscriere în Registrul Comerţului. Ordinul a supărat pe crescătorii de porci pentru că pentru ei înseamnă drumuri și costuri suplimentare. Și crescătorii d eporci din rasa Mangalița s-au supărat pentru că ordonul ministrului Daea impune ca animalele să fie crescute în țarcuri betonate și nu liberi.

”Domnule ministru, am să vă rog să reveniţi asupra ordinului pe care l-aţi dat în legătură cu stabilirea dimensionării tipurilor de exploataţii de suine pe teritoriul României. Eu cred că trebuie să avem grijă de oamenii care au ferme mici şi să îi încurajăm. Vă rog să anulaţi ordinul, să revenim la ce aveam înainte şi, bineînţeles, vom face o analiză referitor la acest aspect”, a declarat Viorica Dăncilă, citată de news.ro.

Petre Daea a stabilit recent, printr-un ordin de ministru, că fermierii pot creşte în gospodării cel mult cinci porci fără a se înscrie la Registrul Comerţului. Până la emiterea ordinului, în gospodării se puteau crește până la 20 de porci. Petre Daea a luat această măsură din pricina extinderii pestei porcine africane.

Loading...