Viorica Dăncilă l-a reclamat pe Iohannis: ”Interesul României, mai presus de ambiții”

dancila-iohannis-reclamatie.jpg

viorica dancila si klaus iohannis
Premierul Viorica Dăncilă l-a reclamat pe președintele Klaus Iohannis la Curtea Constituțională
foto: arhiva Click!

Scandalul numirii noilor miniștri din Guvernul Dăncilă s-a mutat la Curtea Constituțională. Premierul Viorica Dăncilă l-a reclamat pe președintele Klaus Iohannis, spunând că interesul României trebuie să pus deasupra ambițiilor și jocurilor politice.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că Executivul a sesizat Curtea Constituţională pentru a soluţiona blocajul creat de preşedintele Klaus Iohannis prin amânarea numirii unor miniştri.

„Singura situaţie incertă pe care o avem în acest moment este creată de domnul preşedinte Klaus Iohannis prin blocajul numirii miniştrilor în două domenii importante, mă refer la Dezvoltare Regională şi administraţie publică,  dar şi la Ministerul Transporturilor. Cred că nu jocul politic trebuie să fie cel care să dicteze în această perioadă, cred că este important interesul României", a afirmat şefa Executivului, citată de Digi 24.

Dăncilă a mai spus că exercitarea cu succes a preşedinţiei rotative pe care România o va prelua la 1 ianuarie se poate face doar „conferind întreaga autoritate şi legitimitate tuturor miniştrilor din cabinet".

„Nu ne putem permite să schimbăm miniştri după ce au fost preluate dosarele, după ce au fost stabilite priorităţile pe fiecare domeniu în parte. De aceea, astăzi am sesizat CCR pentru a soluţiona acest blocaj creat de domnul preşedinte. Nu ne-am dorit acest lucru, nu-mi doresc acest lucru dar, aşa cum am spus anterior, interesul României este mai presus de ambiţii, de joc politic sau de o campanie electorală", a subliniat Viorica Dăncilă.

Klaus Iohannis a amânat numirea noilor miniștri propuși de PSD

Klaus Iohannis a refuzat inițial s-o numească pe Olguța Vasilescu la conducerea Ministerului Transporturilor, iar în acest moment analizează propunerea ei pentru Ministerul Dezvoltării. Președintele a subliniat că PSD nu este capabil să genereze un guvern performant, iar aceste remanieri sunt „de ochii lumii”, pentru a da impresia că se fac schimbări și pentru a da senzația de preocupare.

Loading...