Viorica Dăncilă are planuri mari: «Voi încerca să vorbesc cu preşedintele Comisiei Europene»

Ultima actualizare:

    Viorica Dăncilă doreşte o dinamizare a relaţiei Guvern-Parlament European
Viorica Dăncilă doreşte o dinamizare a relaţiei Guvern-Parlament European

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că îşi doreşte “o dinamizare” a relaţiilor dintre Guvern şi Comisia Europeană, care trebuie “informată corect şi la timp”.

Viorica Dăncilă este foarte activă, cel puţin în cadrul emisiunilor televizate, în cadrul cărora intervine ori de câte ori este solicitată de către moderatori.În ultima sa intervenţie, Viorica Dăncilă a subliniat că este important ca membrii Guvernului să pună accent pe dimensiunea europeană şi să lucreze pentru o mai bună interacţiune Guvern-Comisie Europenă. Ea a precizat că întâlnirile frecvente cu oficialii europeni şi informarea “la timp şi corectă” împiedică ajungerea la Bruxelles a unor “informaţii false” şi crearea “unei percepţii greşite” despre România.

 “Cred că o informare bună, o relaţie bună cu Bruxelles-ul poate aduce plusvaloare atât pe absorbţia fondurilor europene, pe proiecte europene, dar şi în ceea ce ne priveşte, pentru a cunoaşte situaţia reală şi a nu mai avea situaţii în care România a fost pusă în postura de a fi judecată de alte state membre numai pe baza dezinformării a unor oameni de rea-credinţă”, a declarat Viorica Dăncilă, potrivit ştirileprotv.ro.

 În plus, ea a transmis că se va implica personal în colaborarea cu Bruxelles-ul. ″Şi eu mă voi implica foarte mult în această colaborare cu Bruxelles-ul. Este normal. Voi încerca să vorbesc cu toţi comisarii, dar în primul rând cu preşedintele Comisiei Europene (Jean-Claude Juncker - n.r.), cu preşedintele Tusk (preşedintele Consiliului European, Donald Tusk - n.r.), dar şi cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani”, a conchis premierul.

Mai mult decât atât, ea a anunţat că împreună cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu îi va evalua lunar pe miniştri. “Lunar, împreună cu cei doi preşedinţi, domnul Liviu Dragnea şi domnul Călin Popescu Tăriceanu, vom avea o evaluare a activităţii fiecărui ministru în parte. (...) Pe fiecare minister vom face analize. (...) În funcţie de termene, de implementarea măsurilor din programul de guvernare, vom face aceste analize. Deci şi analizele le vom face tot în cadrul coaliţiei de guvernare, aşa cum este normal”, a declarat Dăncilă.

image
image
image
image
image
image
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net