Viorica Dăncilă a anunțat că PSD depune plângere penală împotriva lui Iohannis

dancila-iohannis2.jpg

Viorica Dăncilă a anunțat că Guvernul depune plângere penală împotriva lui Klaus Iohannis
Foto: Inquam/Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, în Comitetul executiv al PSD, că depune plângere penală împotriva președintelui României, Klaus Iohannis, după ce acesta a susținut că Executivul este corupt.

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat, după ședința conducerii PSD, desfășurată la Mamaia, că PSD va depune plângere penală împotriva lui Iohannis, după ce șeful statului a afirmat că Guvernul este corupt. De asemenea, premierul a mai anunțat că nu înțelege motivul pentru care Guvernul ar trebui să vină în Parlament pentru remaniere, câtă vreme interimatul pentru posturile vacante de ministru este de 45 de zile.

Viorica Dăncilă a anunțat că depune plângere penală împotriva lui Iohannis 

Luni, premierul ar trebui să aibă o convorbire telefonică cu șeful staului pe tema miniștrilor interimari. În plus, Dăncilă spune că va sesiza CCR dacă președintele refuză numirea interimarilor. Legea permite inculparea şefului statului doar pentru înaltă trădare.

„Am considerat că avem alte probleme mult mai importante decât să mergem acum în plenul Parlamentului. Avem de rezolvat probleme pentru cetățeni. Nu văd de ce atâta grabă să mergem în Parlament”, a declarat șefa Guvernului. 

 „Când spui despre cineva că este corupt înseamnă că ai dovezile necesare pentru a demonstra acest lucru. Este de neacceptat pentru că acest lucru se vede și pentru cetățenii din România precum și în exterior. Ne întâlnim mâine cu avocații și vedem care este încadrarea”, a mai precizat primul-ministru. 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile. Șeful Executivului a transmis, marți, propunerile de miniștri interimari. Astfel, Niculae Bădălău a fost nominalizat la Energie, Ioan Deneș la Mediu și Ștefan Radu Oprea ministru pentru Relația cu Parlamentul.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1