Vîntu, tratament preferenţial în închisoare. Un gardian riscă să îşi piardă locul de muncă din cauza lui

Ultima actualizare:

    Sorin Ovidiu VîntuFoto Adevărul
Sorin Ovidiu VîntuFoto Adevărul

Sorin Ovidiu Vîntu se află în arest, dar omul de afaceri are parte de tratament preferenţial chiar şi în spatele gratiilor. Mai mult, un gardian a povestit că riscă să îşi piardă locul de muncă pentru că nu a răspuns unei solicitări venite din partea omului de afaceri.

O anagajată de la arestul central a dezvăluit că a fost cercetată şi chiar sfătuită să se ducă acasă pentru că l-a supărat pe Vîntu. Ea a refuzat să îl ducă la o toaletă mai modernă, în condiţiile în care în fiecare cameră există toalete funcţionale. De altfel, sarcina aceasta nici nu intra în atribuţiile femeii, care a depus plângere, conform ziarulring.ro. După incident, femeia a fost sfătuită să îşi caute un nou loc de muncă, iar Vîntu face chiar presiuni ca ea să fie mutată. 

"Condamnatul a fost mutat pentru o perioadă de 30 de zile la penitenciar, iar la întoarcerea sa în arest s-a interesat în mod expres dacă eu încă mai lucrez în cadrul centrului şi de ce nu am fost mutată", susţine femeia. 

Preşedintele Sindicatului Poliţiştilor şi Vameşilor "ProLex", Vasile Lincu, susţine că Vîntu beneficiază de condiţii mai bune decât alţi deţinuţi, fiind sub "protecţia" unor şefi.

"E deranjant pentru un poliţist să fi cercetat disciplinar pentru o chestie care nici măcar nu era în sarcina lui, ci doar pentru că şefii vor să îl trateze altfel pe respectivul deţinut. Acolo a mai fost o femeie gardian care tot timpul pleca plângând acasă pentru că Vîntu făcea mereu mişto de ea şi vorbea urât", a declarat Vasile Lincu.

Totodată, acesta a dezvăluit că "Vîntu stă cu încă doi în celulă, dar la etajul de femei, nu la bărbaţi. Nu poţi să controlezi, să percheziţionezi bărbaţi la femei şi invers". 

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net