Vîntu şi Luca spălau bani prin biserici?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

S-au căit în faţa lui Dumnezeu pentru păcatele săvârşite ori au vrut să se piardă urma banilor negrii? Este întrebarea pe care ne-o punem în ceea ce-i priveşte pe Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca. Click! a aflat că aceştia erau sponsorii principalii ai bisericilor din Prahova.

Aruncau cu banii în construcţia de biserici mai ceva ca la jocurile de noroc. Erau enoriaşii de vază din Prahova, când venea vorba de sponsorizări ecumenice de miliarde de lei. Banii proveneau atât din buzunarul propriu, cât şi din bugetul societăţii Petromservice.

Catedrala din Ploieşti,4 miliarde de lei- Atât a donat Luca pentru consolidarea şi extinderea lăcaşului de cult

simeon stalpnicul png

O recunosc chiar preoţii. „Petromservice ne-a ajutat. De asemenea, domnul Luca, iar tot prin Petrom, am primit materiale de construcţii în valoare de 10.000 euro, inclusiv transportul gratuit al acestora din mai toată regiunea noastră", a spus Anton Tiberiu Laurenţiu, parohul Bisericii "Sfântul Ioan", din Vălenii de Munte.

Lăcaşul de cult a ars în anul 1988, iar în 2002 a început reconstrucţia. Acum, este aproape gata. Şi Catedrala din Ploieşti a primit sponsorizări pe aceeaşi filieră. Pentru lucrări de consolidare şi extindere, Luca şi Vîn­tu au donat, prin Pe­tro­m­­service, patru miliarde de lei vechi.

Mănăstirea Vărbila, 5 miliarde de lei - La această biserică merg duminică de duminică şi părinţii lui Luca. Banii au fost daţi pentru reconstrucţia ei

simeon stalpnicul png

„Există un om care merită aprecierea pentru efortul în ceea ce priveşte zidirea unor sfinte lăcaşuri. Numele preşedintelui Federaţiei Sindicatelor Libere Petrom, Liviu Luca, e rostit cu evlavie şi va rămâne înscris între noii ziditori ai catedralei ploieştene", se mândrea în 2006 preotul paroh Aurelian Frusinoiu. Mănăstirea Vărbila a primit şi ea cinci miliarde de lei vechi. Oamenii importanţi din Ploieşti spun, însă, că în felul acesta Luca şi Vîntu au reuşit să spele mulţi bani făcuţi pe căi ilicite.

Biserica Sfântul Ioan, 4 miliarde de lei- Lăcaşul din Vălenii de Munte a primit ajutor de mai multe ori. O dată patru miliarde de lei şi apoi materiale de construcţie

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net