Vino într-un peisaj de basm! Pensiunea din inima pădurii

Ultima actualizare:

    Vizitatorii se pot răcori în piscina pensiuniiFoto: "Adevărul"
Vizitatorii se pot răcori în piscina pensiuniiFoto: "Adevărul"

Vrei să scapi de nebunia oraşului şi să te relaxezi în natură? Pensiunea „Popasul Codrenilor”, din apropierea satului Homorodul de Mijloc, situată pe malul unui lac, e un medicament pentru alungarea stresului.

O vacanţă aparte poate fi petrecută într-o oază de linişte din judeţul Satu Mare, departe de parf şi de aglomeraţia urbană. Ionel Varga a decis să investească atât economiile, cât şi fondurile europene pe care le-a putut accesa într-un proiect de suflet. După o jumătate de secol în care vizita doar din când în când satul natal al bunicilor, el s-a întors împreună cu familia în comuna Homorod, hotărât să realizeze o investiţie în zonă.

Drum anevoios

Pensiunea „Popasul Codrenilor” este o destinaţie potrivită pentru cei dornici de odihnă. Un drum de 45 de minute cu maşina din Satu Mare până în comuna Homorod te face să-ţi cam pierzi cheful şi să devii agitat. Drumul avariat, cu gropi ca nişte cratere, scoate din minţi şi cel mai bun şofer. La capătul satului Homorodul de Mijloc urmează un nou test de anduranţă, un drum forestier de aproximativ 1,5 kilometri. După calvarul deplasării, turiştilor li se deschide în faţă peisajul de basm. Locul pe care acum se găseşte pensiunea, cu terasă, piscină şi anexe, a fost un teren viran, unde lumea obişnuia din când în când să meargă vara cu corturile. Ochiul de pădure are şi un lac, care atrăgea lumea pentru a se răcori sau pentru a pescui.

Ciolan cu fasole şi varză călită

„Aici era un fel de Vama Veche a Sătmarului. Aici venea lumea cu cortul, frigea ceva, ieşea fum mult, se distra până dimineaţa. Oamenii pescuiau sau făceau baie în lac. Nimeni nu se ocupa de acest loc, rămânea o mizerie de nedescris”, povesteşte Ionel Varga, omul din spatele proiectului.

Si camerele respectă tradiţiile zonei
Si camerele respectă tradiţiile zonei

Clădirea a fost construită de la zero, păstrând arhitectura unei şuri tradiţionale, apărând astfel o pensiune cu şase camere şi o sală de mese pentru 60 de persoane. Ciolanul cu fasole şi varza călită reprezintă atracţiile meniului.

„Lumea este încântată de faptul că totul este făcut într-un stil tradiţional şi că are parte de peisaj minunat aici”, completează proprietarul.

Citeşte articolul complet şi vezi mai multe imagini pe adevarul.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net