Vino de Rusalii la mare! Găseşti cazare de la 50 lei/noapte

Ultima actualizare:

    Un sejur  la Saturn costă  415 lei pentru  3 nopţi  cu mic dejun
Un sejur la Saturn costă 415 lei pentru 3 nopţi cu mic dejun

Vine o nouă minivacanţă la finele săptămânii: sâmbătă sunt Moşii de vară, duminică sunt Rusaliile, iar luni este celebrată Sfânta Treime, cu liber oficial de la Guvern. Cuplat cu weekendul care la români poate începe de joi, rezultă a doua sărbătoare prelungită a lunii mai.

După deschiderea oficială a sezonului turistic de la 1 Mai, Litoralul este pregătit cu oferte, de la Delta Dunării până la Vama Veche, dar şi pentru expediţii dincolo de graniţă. 

simeon stalpnicul png

Litoral

La Hotel Saturn (5 stele) din Saturn, în perioada 24-29 mai, un pachet de 3 nopţi pentru 2 adulţi, cu mic dejun inclus, costă 828 lei în camera dublă de lux, iar la 4 nopţi costă 1.104 lei. Un pachet de 3 nopţi cu demipensiune (mic dejun + cină) costă 1.248 lei în camera dublă de lux, iar pentru 4 nopţi - 1.664 lei. Copiii au facilităţi la tariful de cazare putând plăti gradual, până la împlinirea vârstei de 16 ani, maximum 70% din tariful unei persoane.

La Vila Pontica (3 stele) din Mamaia Nord, o noapte într-o cameră dublă, cu mic dejun, are preţul de 235 lei. Alte tarife din Mamaia Nord: camera într-o pensiune este 100 lei/noapte, un apartament cu 2 camere este de închiriat cu 250 lei/noapte, iar o vilă cu 4 camere - cu 600 lei/noapte, informează adevarul.ro.

O cameră la Vama Veche, la Corbu, la Eforie sau la Costineşti costă minimum 50 lei/noapte. La pensiunea Sara (3 stele) din Vama Veche, preţul ajunge la 390 lei/noapte pentru camera dublă, cu mic dejun inclus, dar oferta este valabilă pentru sejururi de minimum 3 nopţi, în această perioadă. 

Pe Valea Prahovei, faci sărbători tradiţionale

  • În Delta Dunării, la Sfântu Gheorghe, preţul unei camere porneşte de la 70 lei/noapte. În Crişan, cel mai ieftin stai la camping în curtea unui localnic, cu 60 lei/noapte/căsuţa. La Sulina te cazezi cu minimum 60 lei/noapte. Pe hotelul plutitor Pelican Tour din Caraorman, ancorat în mijlocul Deltei, camera dublă costă 175 lei/noapte. Vasul se află în apropierea lacurilor Lumina, Rotund, Puiuleţ şi a canalului Crişan-Caraorman, unde practică pescuitul sportiv. Dacă vrei un sejur complet, cu 4 nopţi de cazare, demipensiune şi transport cu autocarul din Bucureşti la Murighiol şi cu barca până în Uzlina, vino la  Gulliver Delta Resort Uzlina! Vei plăti 499 de lei de persoană.
  • Şi hotelierii de pe Valea Prahovei au pregătit pachete speciale pentru minivacanţa de Rusalii. Astfel, la un hotel de 3 stele din Buşteni, turiştii au de ales între pachetele de 3 nopţi sau 4 nopţi de cazare, care costă între 325 de lei şi 460 de lei de persoană. Pachetul de servicii include, pe lângă cazare, micul dejun, parcare sau acces la terenurile de sport. La o pensiune este ceva mai ieftin, între 180 şi 225 de lei. Pentru cei cu buzunarele pline, ofertele sunt mai bogate. Cazarea la o pensiune de lux costă 625 de lei, de persoană. Dar pachetul include trei nopţi, cu mic dejun, masaj de relaxare de 30 de minute, acces gratuit la saună şi fitness, cina Barbeque, cină festivă, trataţie surpriză în cameră şi se oferă şi 10% reducere la restaurant şi spa. Pentru iubitorii de natură, o fermă de lângă Sinaia a gândit un sejur cu 3 nopţi cazare, pensiune completă, mese festive cu proţap de berbecuţ pregătit în foişorul Ferma Club, dar care costă 250 de euro de persoană. 

Ce serbăm pe 27 şi 28 mai

simeon stalpnicul png

Biserica Ortodoxă prăznuieşte Pogorârea Sfântului Duh peste Sfinţii Apostoli (Duminica Cincizecimii sau a Rusaliilor, a 50-a zi după Înviere) şi cinsteşte Sfânta Treime (Lunea Rusaliilor). Biblia spune că în a 10-a zi de la Înălţare, pe când apostolii stăruiau în rugăciune în Ierusalim, s-a făcut un vuiet mare, iar deasupra lor S-a pogorât Duhul Sfânt, luând forma unor limbi de foc. Apostolii au început a grăi atunci în toate limbile pământului. Sfântul Apostol Petru, cel mai în vârstă dintre ei, a ţinut prima predică oamenilor adunaţi în Ierusalim, cam 3.000 suflete, pentru o mare sărbătoare iudaică. Aceştia au crezut şi au primit Botezul. Astfel, sărbătoarea marchează întemeierea Bisericii creştine.

Uite cum va fi vremea în această minivacanţă!

Vești bune de la meteorologi. Vom avea o vreme caldă în următoarele două săptămâni, adică și pentru zilele de Rusalii și de 1 Iunie.

  • În vest, va fi cald, temperaturi în jur de 28 de grade la umbră. După 30 mai este posibilă o scădere ușoară a valorilor, până la 25 -26 de grade Celsius. Sunt condiții de ploi scurte, posibil și grindină, în fiecare zi, până la 3 iunie.
  • În centrul țării, în următoarele zile, se vor atinge 26 -27 grade, dar în weekendul următor ar putea să scadă la 24 de grade, după care vremea se va stabiliza la aceste valori. Instabilitatea atmosferică se va menține în fiecare zi, dar va ploua mai important în ziele de 22 mai și 25 mai – 3 iunie.
  • În nord, vor fi în jur de 28 de grade. Din 31 mai, valorile vor coborî ușor, la 24 de grade. Vor fi condiții de ploi scurte, în averse, aproape în ficare zi.
  • Va fi mai cald decât ar fi normal în estul țării. În zilele următoare se vor putea atinge 29 de grade, dar în weekend valorile vor coborî ușor, la 24 de grade. Ploile vor fi puține, cu totul izolat, în ziua de 25 mai.
  • Ploi puține în sud. Câteva zile cu 28 – 29 de grade, iar în weekend 24 – 25 de grade. 
  • Pe Litoral, în jur de 24 de grade. Temperatura în aer va crește treptat până în 24 mai: în jur de 25 – 26 de grade la umbră. După această dată, vor fi doar 23 – 24 grade în aer și în jur de 20 de grade în apă. 
image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net