Vineri, 24 august, ultima zi pentru depunerea candidaturilor la şefia DNA. Cine sunt pretendenţii

Ultima actualizare:

    Vineri, 24 august, ultima zi de depunerea a dosarelor pentru şefia DNA
Vineri, 24 august, ultima zi de depunerea a dosarelor pentru şefia DNA

Vineri este ultima zi în care pot fi depuse candidaturi pentru postul de procuror-şef al DNA. Până în prezent şi-au depus candidatura douar două persoane, procurorul militar Nicolae Lupulescu şi procurorul Paula Tănase care lucrează la Parchetul Curţii de Apel Galaţi.

Ministerul Justiţiei a reluat în 6 august procedura de selecţie pentru funcţia de procuror-şef al DNA, după ce, la prima selecţie, ministrul Tudorel Toader nu a acceptat niciunul din cei patru candidaţi, potrivit news.ro. Candidaţii au posibilitatea de a depune cererile de înscriere până vineri, 24 august. 

Până în prezent doar două persoane şi-au depus candidatura, conform ministruli Justiţiei, Tudorel Toader. Este vorba despre Paula Tănase şi Nicolae Lupulescu. 

Cine este Paula Tănase

Paula Tănase are 47 de ani şi este procuror la Parchetul Curţii de Apel Galaţi, iar anterior, începând cu 2009, ea a lucrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

În perioada 2007-2009, Paula Tănase a fost procuror al Secţiei judiciar-penale din cadrul aceleiaşi instanţe, iar în perioada 2006 - 2007, procuror la Secţia Urmărire penală la aceeaşi instanţă. Ea a intrat în magistratură în 1996, ca procuror stagiar la Parchetul Judecătoriei Galaţi, după ce a absolvit Facultatea de Drept din Iaşi, cu media 9.46. În anul 2012 a candidat pentru conduverea DNA, dar nu a câştigat cursa. 

Cine este Nicolae Lupulescu

Nicolae Lupulescu are gradul de general-maior şi este procuror la Secţia Parchetelor Militare din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. El a fost detaşat la Ministerul Apărării Naţionale, în martie 2016, pentru o perioadă de trei ani, prin Hotărârea CSM nr. 148/ 2016. Lupulescu a candidat, în martie 2015, pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT.

Procedură alegere şef DNA

În periada 3-5 septembrie, candidaţii vor susţine interviul cu ministrul Justiţiei, iar în 6 septembrie ar urma să fie anunţate rezultatele selecţiei. Propunerea ministrului va fi înaintată Consilului Superior al Magistraturii în vederea obţinerii avizului, apoi preşedintelui pentru ca persoana aleasă să poată fie numită în funcţia de conducere. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net