Vine viitura! Este ”cod roșu” de inundații iminente în trei județe

Ultima actualizare:

    Inundaţiile au afectat, în ultimele 24 de ore, 67 de localităţi din 27 de judeţeFOTO: INQUAM
Inundaţiile au afectat, în ultimele 24 de ore, 67 de localităţi din 27 de judeţeFOTO: INQUAM

Vești proaste pentru locuitorii din județele Argeș, Gorj și Vâlcea. Hidrologii au emis ”cod roșu” de inundații perioculoase, valabilă până astăzi (10 iulie), la ora 21.00. În alte 23 de județe este ”cod portocaliu”.

Mare necaz pe capul românilor. Plouă torențial de o săptămână, iar râurile au ieșit din matcă și au inundat case, curți, culturi și drumuri.

Hidrologii au emis, astăzi (10 iulie), o avertizare ”cod roşu” de inundaţii valabilă până la ora 20.00, în bazine hidrografice din judeţele Argeş, Gorj şi Vâlcea. În aceste zone va ploua torenţial, judeţele fiind în continuare sub ”cod portocaliu” de ploi până la ora 21.00.

Potrivit hidrologilor, se aşteaptă scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol. Sunt vizate bazinele hidrografice Olteţ, Cerna şi Olt, în judeţele Vâlcea, Gorj şi Argeş.

Inundații în 67 de localități

Inundaţiile au afectat, în ultimele 24 de ore, 67 de localităţi din 27 de judeţe, arată cel mai recent bilanţ transmis, astăzi (10 iulie), de Ministerul de Interne (MAI).

În ultimele 24 de ore, peste 20.000 de jandarmi şi pompieri au intervenit pentru înălţarea digurilor, în judeţul Sibiu şi în judeţul Bacău. Totodată, s-a acţionat pentru evacuarea apei din 82 case, 220 curţi, 91 grădini, 133 subsoluri, 38 străzi, două anexe gospodăreşti şi pentru decolmatarea a 147 de fântâni.

23 de județe au ”cod portocaliu”

Municipiul Bucureşti și 23 de judeţe continuă să fie sub avertizare ”cod galben” de ploi, în timp ce 18 judeţe sunt sub ”cod portocaliu”.


    Capitala și 18 judeţe sunt sub ”cod portocaliu” de ploi torențialeFOTO: INQUAM
Capitala și 18 judeţe sunt sub ”cod portocaliu” de ploi torențialeFOTO: INQUAM

Asta înseamnă cantități uriașe de ploiae, circa 80 l/mp, adică tot atât cât ar trebui să plouă în mod normal în două luni.

În ultimele 24 de ore, au fost afectate de inundații localități din județele Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Cluj, Constanţa, Covasna, Dolj, Gorj,  Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Sibiu, Săşaj, Timiş, Suceava, Vâlcea, Vaslui şi Capitala. 

La acest moment, rămân evacuate preventiv şase persoane - două în localitatea Săcel din judeţul Sibiu şi patru în localitatea Jibou din judeţul Sălaj, dar nu sunt semnalate persoane blocate sau urgenţe medicale care nu pot fi asigurate din cauza inundaţiilor, precizează MAI.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, potrivit raportării distribuitorilor, se înregistrează întreruperi în alimentarea cu energie electrică în trei localităţi din două Argeş şi Bihor, însumând 215 consumatori, iar pentru remedierea defecţiunilor se acţionează în teren cu două echipe de intervenţie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net