Vindea bombe ca să aibă bani pentru pistol!

Când nu se descurca, îşi suna tatăl care este inginer chimist în Germania. Părintele îi explica pe îndelete cum să facă praful de puşcă, cum să detoneze dispozitive explozive. Nici nu este de mirare că Remus Văscuţ a început să vândă bombe la 20 de ani. Îi trebuiau bani ca să îşi ia un pistol.

Un tânăr de 20 de ani din Arad, Remus Văscuţ, a fost prins de poliţişti în timp ce voia să vândă unui poliţist sub acoperire două bombe improvizate. Bunica lui a spus că este cuminte, nu bea, doar fumează şi vinde ilegal câini. Mama a venit într-un suflet din Germania, unde lucrează cu soţul ei. Spune că habar nu avea cu ce se ocupa băiatul.

Nu văzuseră nici zvastica nazistă de pe uşa casei, desenată de băiatul lor, şi nici laboratorul plin cu chimicale amenajat în casă.

A fost săltat sâmbătă, în faţa casei, când dădea bombele

CLIIMA20131222_0081_1.jpg

Remus Văscuţ este pasionat de arme, pe care le-a văzut de mic la tatăl său, care era şi vânător

De fapt, Remus Văscuţ a învăţat chiar de la tatăl lui să manevreze substanţe periculoase. El a povestit anchetatorilor cum l-a privit de-a lungul timpului pe tatăl său făcând cartuşe şi dispozitive explozibile, scrie adevarul.ro.

Tânărul arădean era supravegheat de SRI din cauza acestor fotografii postate pe Internet

CLIIMA20131222_0080_1.jpg

Remus Văscuţ este pasionat de arme, pe care le-a văzut de mic la tatăl său, care era şi vânător

Văscuţ a fost interceptat de SRI în timp ce primea consultanţă de la prietenul tatălui său, care este inginer chimist în Germania. Tânărul era supravegheat de mai mult timp de către SRI pentru că avea preocupări naziste, citea cărţi despre bombe şi posta pe pagina de Internet comentarii ciudate.

CLIIMA20131222_0079_1.jpg

Remus Văscuţ este pasionat de arme, pe care le-a văzut de mic la tatăl său, care era şi vânător

Originar din localitatea Ghioroc, la aproximativ 25 kilometri de Arad, Marius Văscuţ a fost săltat sâmbătă, iar duminică dimineaţa a fost arestat preventiv 29 de zile, sub acuzaţiile de acte de terorism şi nerespectarea regimului materialelor explozive.

Un bărbat din Bucureşti care îi furnizase arădeanului substanţele pentru confecţionarea bombelor este cercetat în stare de libertate, au decis magistraţii.

Flagrantul a avut loc chiar în faţa casei tânărului. Potrivit procurorilor, dispozitivele explozive aveau fitil prevăzut să ardă timp de două minute şi aveau ataşate cuie, piuliţe şi şuruburi, pentru ca forţa distructivă a bombelor să fie mai mare.

Acesta le-ar mai fi spus cunoscuţilor săi că doreşte ca în urma vânzării bombelor să îşi cumpere un pistol şi că nu îl interesează unde vor exploda bombele confecţionate de el.

2002

Condamnat la 18 ani de închisoare pentru terorism

Dragoș Ciupercescu este primul român condamnat pentru terorism. La sfârșitul anului 2002, el a detonat pe trotuarul din fața Liceului "Jean Monnet" din București, o grenadă sustrasă din depozitul de muniții al unei unități militare, rănind cinci elevi. La 14 martie 2003, Ciupercescu a amplasat o altă grenadă, în Parcul Cișmigiu, pe care nu a reușit s-o detoneze.

Cunoscut sub numele de "grenadierul", Ciupercescu a fost condamnat la 18 ani de închisoare. În iunie 2010, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că statul român trebuie să-i plătească despăgubiri de  peste 18.000 de euro. Teroristul a invocat faptul că a fost închis în condiții inumane în Penitenciarul Jilava. În prezent, el îşi execută pedeapsa la Penitenciarul Giurgiu.

A vrut să arunce în aer facultatea cu un obuz

2013

CLIIMA20131222_0083_1.jpg

Condamnat la 18 ani de închisoare pentru terorism


Pe 8 iulie, Oliver Stan (38 de ani) a intrat într-o sală de curs a Universităţii Tehnice Iaşi, unde se aflau patru profesori şi 41 de studenţi care susţineau examenul de licenţă. Individul avea în spate un rucsac şi a zbierat că va detona o bombă, apoi a încercat să detoneze un obuz, producând o mică explozie la dispozitivul de declanşare. Ca să fie sigur că efectul va fi devastator, Oliver Stan aşezase lângă obuz şi 12,5 litri de benzină. Din fericire, tragedia a fost evitată de un student care l-a imobilizat pe atentator. Bărbatul este închis într-un ospiciu din judeţul Iaşi, care are regim de penitenciar de maximă siguranţă.
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1