Vin puhoaiele! Noi avertizări de inundații, în jumătate de țară

inundatii-bistrita-nasaud-bistriteanul.ro_.jpg

Astăzi, 16 mai, hidrologii au extins avertizările de inundații și viituri pentru jumătate din țară
Astăzi, 16 mai, hidrologii au extins avertizările de inundații și viituri pentru jumătate din țară
Foto: bistriteanul.ro

Râurile și pârâurile au ieșit din matcă și au inundat în această noapte (15/16 mai) 26 de localități din cinci județe. Astăzi, 16 mai, hidrologii au extins avertizările de inundații și viituri pentru jumătate din țară.

Hidrologii au emis o nouă avertizare de inundații și viituri pentru jumătate din țară. Din cauza ploilor abundente, apele s-au umflat și au năvălit în sute de gospodării. Ploile nu au încetat și este pericol de alte viituri care să afecteze oamenii, culturile și animalele din nordul, vestul, centrul și sudul țării.

Noi avertizări de inundații

De astăzi, 16 mai, ora 14.00, până mâine, 17 mai, ora 14.00, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, după cum urmează:

”Cod galben” de inundații

Apele sunt la cote de atenție pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza (judeţul Maramureş), Someşul Mare (judeţul Bistriţa Năsăud), Mureş – bazin superior amonte S.H. Glodeni (judeţele Harghita şi Mureş), Niraj (judeţul Mureş),  Jiu – bazin amonte S.H. Podari (judeţele Hunedoara, Gorj, Mehedinţi şi Dolj), afluenţii Oltului aferenţi sectorului aval S.H. Hoghiz (judeţele Harghita, Braşov, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Gorj şi Olt), Vedea – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Argeş, Olt şi Teleorman), Argeş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Ilfov şi Giurgiu), Ialomiţa – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu (judeţele Dâmboviţa şi Prahova).         

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare ȋn intervalul 16 mai, ora 22:00 – 17 mai, ora 06.00, pe unele râuri mici din judeţele: Gorj, Vâlcea şi Argeş.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice hidrologii vor reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Sursa: INHGA

Citește și Când se emite ”cod roșu” de vreme rea. Totul despre codurile meteo

Citește și Cum este vremea în luna mai, în România. Recorduri de temperaturi

Loading...
 
 

Citește și

  • De astăzi, 15 mai, ora 11.00, până vineri 17 mai, ora 10, este în vigoare o avertizare meteo de averse însoțite de fenomene meteo, inclusiv grindină în cea mai mare parte a țării

    Ciclonul din Marea Mediterană care bântuie prin Europa a ajuns astăzi în nord-vestul țării și continuă să afecteze și Banatul. Meteorologii ANM au actualizat prognoza pentru ziua de astăzi, 15 mai. Au emis un nou ”cod galben” de ploi și un altul de vânt nebun.

  • La Bistrița –Năsăud, pompierul militar Mitrofan Claudiu Andrei a intrat în apă să salveze o familie întreagă și un bebeluș

    Au venit puhoaiele peste oameni în casă în toiul nopții. Autoritățile au fost avertizate din timp, iar 2.600 de salvatori au fost trimiși în zonele afecate de inundații. La Bistrița –Năsăud, pompierul militar Mitrofan Claudiu Andrei a intrat în apă să salveze o familie întreagă și un bebeluș. Respect!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1