Vin cele 25.000 de vouchere pentru biciclete. Uite ce trebuie să știi dacă ești pe listă

c2g9ztvhmdgyzjmzmgywmjviotywzmnhogqznmq1zdmzntk.thumb_.jpg

Bucureștenii vor primi voucherele în valoare de 500 de lei pentru achiziționarea unei biciclete până pe 31 iulie

Veste bună pentru cei care s-au înscris în programul Primăriei Capitalei de acordare a voucherelor de 500 de lei pentru achiziționarea unei biciclete! Click!a aflat în exclusivitate că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a semnat începerea acordării a încă 25.000 de vouchere. Acestea vor fi date în perioada 1 ianuarie-31 iulie 2017

”Participanții care au transmis deja solicitări online trebuie să acceseze linkul unic, transmis prin email de către organizator, în vederea actualizării datelor de identificare, până la data de 22.12 2017. Completarea eronată a actualizării datelor duce la invalidarea voucherului”, se arată în documentul semnat de Gabriela Firea. Pe 30 iunie, Consiliul General al Capitalei a adoptat un proiect în baza căruia 5.000 de persoane urmau să beneficieze de vouchere de câte 500 de lei pentru achiziționarea de biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice și dispozitive de tip Segway/Ninebot. Pentru a participa, doritorii trebuiau să vină la Registratura Municipalității sau să se înscrie online. Succesul campaniei a fost atât de mare încât a doua zi, lista amatorilor de vehicule pe două roți achiziționate pe banii primăriei a fost blocată. În total pe liste erau deja 30.000 de oameni. Au fost date cele 5000 de vouchere promise iar Gabriela Firea a promis că îi va ”satisface” pe toți cei înscriși pe liste. Pe 11 septembrie s-a votat suplimentarea programului, dar de abia acum s-au terminat formalitățile.

Costul campaniei va fi acoperit de la bugetul local și se ridică 12,5 milioane lei, circa 3 milioane de euro. Acum că vor avea biciclete sau altfel de vehicule pe două roți, bucureștenii vor descoperi că nu prea au pe unde să se plimbe cu ele.

Sperăm ca voucherele să nu fie scoase la vânzare pe internet, așa cum a fost situația în vară, când mai multe astfel de cupoane au fost postate pentru tranzacționare pe siteuri de profil.

"Am luat măsurile necesare, prin regulamentul pe baza căruia se derulează acest program, pentru a preveni astfel de situații și pentru a ne asigura că fondurile alocate de PMB sunt utilizate pentru cumpărarea de biciclete. Voucherele de biciclete sunt nominale. Pe fiecare dintre ele sunt trecute: numele persoanei si CNP. Conform regulamentului, magazinele care au intrat in acest program și-au asumat obligatia de a vinde bicicletele doar la prezentarea voucherului si a documentului de identitate. Decontarea sumelor catre magazine se face in baza acestor documente, respectiv actul de identitate", a mai spus Gabriela Firea.
Beneficiarii voucherelor trebuie sa fie cetățeni cu domiciliul sau reședinta în București, cu vârsta minimă de 18 ani împliniți în anul 2017

Loading...

Citește și

  • După ce Primăria Capitalei a informat, luni, că a fost definitivat regulamentul programului 'Bicicliști în București', prin care se acordă 5.000 de vouchere, în valoare nominală de 500 de lei, programul a fost însă suspendat.

  • Bucureştenii au acces, începând de mâine, cu bicicletele în garniturile de metrou numai în zilele de sâmbătă şi duminică şi de sărbătorile legale. Reprezentanţii Metrorex au decis de asemenea, că cei cu biciclete să folosească doar vagoniul din faţă, în direcţia de mers, iar  bicicletele vor trebui asigurate de posesor pentru a nu afecta siguranţa călătorilor.

  • Bicicliştii din Capitală vor avea piste speciale pentru vehiculele pe două roţi, trasate pe carosabil, şi nu pe trotuare ca până acum. Specialiştii Primăriei generale au comandat un studiu pentru a identifica locurile în care aceste culoare pentru biciclişti pot fi realizate fără a pune în pericol viaţa celor care se deplasează pe două roţi.

  • Studenţii Academiei de Ştiinţe Economice şi ai Universităţii Politehnica din Capitală vor beneficia, de azi, de 200 de biciclete pentru a le folosi atât în cadrul campusurilor universitare, cât şi în afara acestora.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1