Viitura a luat maşinile şi a inundat casele

Ultima actualizare:

    În satul Bobolia,  Prahova, maşinile au  ajuns în şanţ, iar curţile  s-au umplut de noroi
În satul Bobolia, Prahova, maşinile au ajuns în şanţ, iar curţile s-au umplut de noroi

A fost dezastru în comuna prahoveană Poiana Câmpina. În satele Pietriș și Bobolia, o viitură a măturat totul în cale. Situaţia s-a repetat în alte 10 localităţi din opt judeţe.

Un bărbat de 65 de ani a fost luat de ape, de pe stradă. A fost salvat la timp, iar pompierii SMURD i-au acordat primul ajutor și l-au transportat la spital. Patru mașini parcate au fost distruse după ce au fost mutate de ape direct în șanțuri. În mai multe gospodării torenții au făcut prăpăd. Au rupt garduri, porți, au inundat beciuri.“A plouat torențial trei sferturi de oră, masiv. Mi-a luat poarta, a intrat prin curte, am nămol, mi-a rupt ușile și a dărâmat peretele anexei. La ieșire din pădure, o mașină a fost răsturnată. Şi mai sunt două mai încolo luate. Apa a luat buştenii depozitaţi în capătul satului și a distrus şi balustrada la pod”, ne-a povestit un localnic. Curțile oamenilor sunt acum pline cu lemne şi nămol. Un drum nu mai are acum asfalt, din cauza viiturii, iar o conductă de gaze a fost fisurată.

Şi prin alte părţi ploile au făcut ravagii. În 12 localităţi din opt judeţe s-a intervenit pentru evacuarea apei din case şi gospodării, dar şi pentru îndepărtarea copacilor doborâţi de vânt, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Meteorologii au emis atenţionări şi avertizări hidro-meteorologice. În acest weekend va fi mai cald decât ar fi normal pentru această perioadă: în jur de 30 de grade în toate regiunile. Însă sunt condiții de averse cu rafale de vânt, fulgere și tunete în toată ţara. 

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net