VIDEO Un an fără rege

Ultima actualizare:
image

Se împlineşte un an de la moartea Regelui Mihai, iar la Curtea de Argeş, locul unde a fost înmormântat, a fost ţinută astăzi o slujbă de pomenire, la care au participat sute de oameni. Printre ei şi nepotul Regelui, Nicolae, care se pare că nu a fost primit cu multă afecţiune de Familia Regală. Mai ales că nici nu se afla pe lista participanţilor. Pomenirea Regelui Mihai a avut loc în prezenţa fiicelor sale, Margareta, Maria şi Sofia.

Primii care au ajuns la vechea Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş au fost fostul principe Nicolae şi soţia sa. Au intrat în Catedrală în aplauzele oamenilor, asta deşi prezenţa lor n-a fost nici anunţată şi nici dorită de membrii familiei regale, spun unele voci.

Puţin înainte de ora 12.00, au ajuns şi membrii familiei regale: Custodele Coroanei, Margareta, principele Radu, dar şi celelalte două fiice ale regelui Mihai, Maria şi Sofia.

Întrebat de momentul întâlnirii cu mama lui, Principesa Margareta, Nicolae spune că a fost:

Slujba a început la miezul zilei. Sute de oameni au venit la parastasul de un an de la moartea suveranului. Au adus flori şi au ascultat în linişte slujba, din faţa catedralei.

După slujbă, în pridvorul Noii Catedrale, la mormântul suveranului, preoţii au rostit o rugăciune. La final, nepotul regelui şi soţia sa au părăsit Catedrala în lacrimi.

Ultimul monarh al României a murit pe 5 decembrie 2017, la reşedinţa sa din Elveţia, la vârsta de 96 de ani. Pe 16 decembrie 2017, a fost înmormântat în noua Catedrala Arhiepiscopală Regală din Curtea de Argeş, alături de Regina Ana.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net