VIDEO Un autocar cu 46 de oameni s-a răsturnat pe DN1. 9 persoane, rănite

Ultima actualizare:

    Autocarul s-a răsturnat într-un şanţ pe DN1Foto: România TV
Autocarul s-a răsturnat într-un şanţ pe DN1Foto: România TV

Nouă persoane au fost rănite azi dimineaţă după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat pe Drumul Naţional 1, în apropiere de localitatea Codlea.

Un autocar în care se aflau 46 de oameni s-a răsturnat în această dimineaţă, în jurul orei 5.00, pe DN1, în apropierea localităţii Codlea. Oamenii plecaseră într-o excursie la o mânăstire din Hunedoara, conform adevarul.ro.

Din primele informaţii se pare că şoferul nu ar fi respectat distanţa regulamentară faţă de o căruţă, iar la un moment dat ar fi pierdut controlul volanului şi s-ar fi răsturnat într-un şanţ.

Accidentul s-a petrecut la aproximativ opt kilometri de localitatea Vlădeni, prima după localitatea Codlea, acolo unde este un scuar pentru virajul la stânga. Acolo, şoseaua are o singură bandă de mers.

Dintre cei 46 de oameni care se aflau în autocar, nouă au fost răniţi şi au ajuns la Spitalul Judeţean Braşov.

Potrivit şoferului, aceştia erau localnici din Codlea şi călătoreau spre o mănăstire.În schimb, cel care conducea căruţa susţine că era echipat corespunzător, purtând vestă reflectorizantă şi având semnale luminoase în funcţiune.

În locul în care s-a produs accidentul, scuarul nu permite trecerea în acelaşi timp pe această bandă şi a căruţei şi a autocarului. Căruţaşul susţine că autocarul circula cu viteză. 

„Conducătorul autocarului nu a păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de un atelaj hipo care era în faţa sa, a acroşat căruţa şi ulterior autocarul s-a răsturnat în afara carsoabilului. A rezultat nouă victime rănite uşor, care au fost transportate la spital. Celelalte persoane din autocar au fost preluate de firma care a organizat excursia şi din câte am înţeles s-au întors acasă”, a declarat Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net