VIDEO Tunel dezinfectant pentru medici. Este opera unor tineri din Arad care l-au donat unui spital din oraș

Ultima actualizare:

    Tunelul dezinfectant pentru medici a fost conceput de niște tineri din Arad
Tunelul dezinfectant pentru medici a fost conceput de niște tineri din Arad

Toată lumea ajută cu ce poate în lupta cu coronavirusul. Câțiva tineri din Arad s-au gândit că ar fi bine să-și pună în practică cunoștințele și iată că au reușit să proiecteze ceva unic în România: tunelul dezinfectant pentru medici.

Este un adevărat chin pentru personalul medical care lucrează în prima linie să se dezinfecteze atunci când iese din tură. Am văzut imagini când dezbracă fiecare echipament în parte, îl aruncă și se dezinfectează apoi pe mâni cu soluție, ajutați fiind de alți colegi.

Se tem ca în timpul acestei operațiuni să nu se infecteze. Astfel că niște tineri antreprenori au venit cu soluția de a proiecta un tunel dezinfectant. 

Potrivit acestora, aparatul are o înălţime de 210 cm, o lăţime de 150 cm, o adâncime de 70 cm şi o greutate de 40 de kg. Este dotat cu un recipient pentru soluții biocide, cu un volum de 20 de litri, cinci duze pentru pulverizare, o pompă de 3,5 bari, tuburi sau leduri UV și senzor de mișcare, pentru pornire automată.

Tunelul dezinfectant pentru medici a fost donat Spitalului de TBC din Arad

“Mulțumim eroilor din linia întâi! Pentru a veni în întâmpinarea cadrelor medicale, am dat startul unui nou model de tunel de dezinfecție menit să ofere un plus de protecție atât spitalelor și cadrelor medicale, cât și celor ce au nevoie să decontamineze cât de mult posibil zonele de acces. Cu ajutorul acestui dispozitiv, persoanele care trec prin el se vor putea dezinfecta atât prin pulverizarea soluției biocide, cât și cu ajutorul radiațiilor ultraviolete și al substanțelor de dezinfectare îmbibate în covorul umed”, au explicat autorii tunelului dezinfectant pe pagina lor de Facebook.

Prototipul a fost finalizat și după două zile de testare a fost donat, vineri, 3 aprilie, Spitalului TBC din Arad, unde sunt tratați doar pacienți cu COVID-19.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/autobuzele-din-deva-dezinfectate-cu-ultraviolete

https://www.click.ro/news/bucuresti/asa-arata-noul-sistem-de-acces-la-metrou

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net