VIDEO Șocant! Doi bătrâni, bruscați și puși la pământ de un agent de poliție

Ultima actualizare:

    Al doilea bătrân a sărit în ajutorul primului, însă a sfârșit pe asfalt Foto: Captură Video Facebook
Al doilea bătrân a sărit în ajutorul primului, însă a sfârșit pe asfalt Foto: Captură Video Facebook

Un alt filmuleț șocant surprins de un trecător arată modul defectuos în care acționează Poliția Română atunci când vine vorba de situații în care ar trebui să apeleze la calm și umanitate. Se pare că angajații Poliției sunt plini de exces de zel doar atunci când „se luptă” cu bătrâni care traversează strada neregulamentar sau care vând pătrunjel în locuri nepermise.

Un caz similar a avut loc și în Slobozia, unde un agent de poliție a imobilizat și bruscat doi bătrâni, aparent din cauza unei nereguli din trafic. Pe filmare se poate observa clar cum cei doi bărbați nu sunt agresivi ci își doresc să discute cu agentul, în timp ce acesta devine extrem de violent la adresa lor la un moment dat. Întreaga scenă a fost filmată de trecătorii strânși „la spectacol”, care l-au huiduit din plin pe polițist pentru tratamentul nejustificat aplicat celor doi bărbați. La scurt timp de la publicarea imaginilor pe rețelele de socializare, filmulețul a ajuns viral, mulți internauți comentând cu ochi critici intervenția agentului de poliție. 

Imaginile au ajuns și în atenția conducerii Inspectoratului de Poliție Județeană Ialomița care anchetează intervenția agenților. În filmuleț se vede cum doi polițiști încearcă să încătușeze un bărbat care, potrivit martorilor, ar fi parcat ilegal mașina. Mai mulți trecători intervin și le reproșează agenților că intervin în forță pentru a imobiliza un bărbat în vârstă.  Doar unul dintre polițiști a devenit violent, celălalt încercând să comunice atât cu colegul lui, cât și cu victimele.

La un moment dat, alt bărbat, și el cu părul alb, i-ar fi dat peste mână unuia dintre polițiști care îl pune la pământ și îl încătușează. „Cheamă sprijin odată!”, s-a auzit spunând polițistul. „Dar tu de ce nu te supui Poliției?”, a spus un trecător.  La fața locului a intervenit și un echipaj de jandarmi. Filmarea cu intervenția polițiștilor a fost publicată pe Facebook și a adunat 1,4 milioane de vizualizări în mai puțin de 24 de ore de la publicare. 

Internauții le-au reproșat polițiștilor lipsa de fermitate în fața criiminalității, spre exemplu în cazul din Caracal. „Alo poliția, la șmecheri, interlopi, mucles, ăia respecta legea, nu?”, a comentat un ultilizator de rețele de socializare. 

„Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița a dispus verificări cu privire la modeul de intervenție al polițiștilor (…) Se vor analiza imaginile pentru a analiza dacă s-au respectat prevederile legale”, a susținut Ludmila Dascălu, purtător de cuvânt IPJ Ialomița Anchetatorii urmează să analizeze imaginile de pe camerele de supraveghere din intersecția în care a avut loc incidentul pentru a afla mai multe detalii despre motivul pentru care au fost încătușați bărbații, potrivit Libertatea. 

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net