VIDEO Și animalele își fac ”selfie”! Cum a încercat o capră neagră acest lucru

capra_neagra.jpg

capra neagra padure camera video
O capră neagră a descoperit o cameră video în pădure
Foto: adevarul.ro

Un filmuleț și câteva imagini cu o capră neagră care miroase curioasă o camera de supraveghere dau impresia că animalul chiar își dorea un ”selfie”.

Capra neagră a observat o cameră de monitorizare a faunei amplasată în Parcul Naţional „Defileul Jiului“. Animalul s-a apropiat de aceasta şi a mirosit aparatul video.

Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a Romsilva. „Un selfie mai puţin reuşit şi o capră neagră extrem de curioasă în ceea ce priveşte această cameră de monitorizare a faunei amplasată în interiorul unei păduri din Parcul Naţional Defileul Jiului“, este mesajul transmis de reprezentanţii Romsilva, scrie adevarul.ro.

Parcul Naţional „Defileul Jiului“ are o suprafaţă de peste 11.000 de hectare, între masivele Parâng şi Vâlcan, pe raza judeţelor Hunedoara şi Gorj. Aproape 9.500 de hectare din parcul naţional reprezintă păduri, 8.984 de hectare fiind în zone de protecţie strictă sau integrală, unde intervenţia umană nu este permisă.  

„Capra neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Graţie musculaturii foarte dezvoltate şi a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu uşurinţă în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-şi procură hrana şi se refugiază din faţa prădătorilor. Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcţie de anotimp. Caprele negre se hrănesc cu măceşe alpine, muguri şi vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna caprele consumă muşchi sau licheni“, se mai arată în postarea de pe Facebook.

 

Citește și: 

 

Vânătorii au abandonat o capră neagră decapitată

 

Ce pedepse au primit indivizii care au braconat o capră neagră în Munții Rodnei

 

Loading...
 
 

Citește și

  • ras

    Imagini spectaculoase au fost filmate în Parcul Naţional Semenic- Cheile Caraşului, unde un râs şi-a făcut apariţia. Animalul se plimba jejer, fără să fie deranjat de cineva.

  • animale sunete ciudate koala

    Natura pare să ne fascineze mereu. Oricât de multe lucruri pretindem că știm despre animale, ele ne surprind uneori prin comportamentele lor neobișnuite. De asemenea, acestea pot fi de multe ori chiar înspăimântătoare, nu doar prin aspectul fizic, dar și prin sunetele pe care le pot face.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1