VIDEO Sentinţă definitivă în dosarul «Caltaboşul». Trei ani de închisoare pentru Remeş şi Mureşan

Ultima actualizare:

    Ioan Avram Mureşan a condus  Ministerul Reformei, apoi pe cel al  Agriculturii din 1998 până în 2000. Decebal Traian Remeş a fost ministrul  finanţelor între 1998 şi 2000  şi ministrul agriculturii în 2007
Ioan Avram Mureşan a condus Ministerul Reformei, apoi pe cel al Agriculturii din 1998 până în 2000. Decebal Traian Remeş a fost ministrul finanţelor între 1998 şi 2000 şi ministrul agriculturii în 2007

Cei doi foşti miniştri ai Agriculturii vor ajunge după gratii, fiind condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu executare. Sentinţa magistraţilor este definitivă.

Decebal Traian Remeş şi  Ioan Avram Mureşan acuzaţi de fapte de corupţie. Mureşan a fost judecat pentru complicitate la cumpărare de influenţă, în formă continuată, iar Remeş, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în perioada aprilie-octombrie 2007, pentru trafic de influenţă. În acelaşi dosar, omul de afaceri Gheorghe Ciorbă a primit o condamnare de un an şi jumătate cu suspendare pentru cumpărare de influenţă, relatează rtv.net.

Mureşan se află în detenţie după ce, în 28 mai 2012, a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la şapte ani de închisoare cu executare într-un alt dosar, în care a fost judecat pentru deturnare de fonduri.

Fostul ministru Decebal Traian Remeş s-a predat poliţiei

În dosarul “Caltaboşul”, un complet de trei judecători al ICCJ i-a condamnat, în 14 februarie 2012, pe foştii miniştri ai Agriculturii Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan la câte trei ani de închisoare cu executare şi pe denunţătorul acestora, Gheorghe Ciorbă, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. Decizia a fost contestată la Completul de cinci judecători.

Conform rechizitoriului, în 13 septembrie 2007 şi 23 septembrie 2007, Remeş, în calitate de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, deţinută la acea dată, ar fi acceptat şi primit produse alimentare în valoare de 1.500 de lei şi suma de 15.000 de euro de la Gheorghe Ciorbă, prin intermediul lui Mureşan.

“Banii şi produsele alimentare au fost primite în scopul favorizării firmei SC Construct Europromt SRL Certeze (aparţinând fiului omului de afaceri Ciorbă Gheorghe) la câştigarea a două licitaţii publice de atribuire de lucrări de amenajări funciare, prin exercitarea influenţei pe care ministrul o avea asupra funcţionarilor însărcinaţi cu derularea procedurilor de achiziţie publică, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV) Râmnicu Vâlcea - structură aflată în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale”, au precizat procurorii DNA.

Omul de afaceri Gheorghe Ciorbă ar fi oferit, prin intermediul lui Mureşan, şi un autoturism de lux marca Audi Q7 în valoare de 65.000 de euro, fiind extrem de interesat în câştigarea licitaţiei de la ITRSV Râmnicu Vâlcea, au mai arătat procurorii.

Gheoghe Ciorbă s-a autodenunţat la DNA după ce a aflat că este oricum în vizorul anchetatorilor pentru că ar fi încercat, prin Mureşan, să-l cumpere pe actualul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeş.

TVR a difuzat, în 10 octombrie 2007, în jurnalul de la ora 19.00, imagini de la o întâlnire a ministrului Agriculturii de la acea dată, Decebal Traian Remeş, cu fostul ministru Ioan Avram Mureşan, în care acesta din urmă îi dă un plic lui Remeş, precum şi înregistrări audio referitoare la licitaţii. Decebal Traian Remeş şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Agriculturii în 11 octombrie 2007, după ce postul naţional de televiziune a difuzat imaginile din înregistrarea video a întâlnirii sale cu fostul ministru Ioan Avram Mureşan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net