Video. Secvenţe terifiante: o femeie alergată de urs pe străzile din staţiunea Sovata

Ultima actualizare:

    Urşii obişnuiesc să facă plimbări nocturne prin staţiune
Urşii obişnuiesc să facă plimbări nocturne prin staţiune

Coşmar! Locuitorii din Sovata se plâng, în ultima perioadă, că sunt terorizaţi de urşi. Un asemenea episod a avut loc în urmă cu două zile, când o femeie a fost fugărită de un urs pe stradă. Autorităţile locale susţin că au făcut hârtiile necesare pentru relocarea urşilor, dar că până acum nu au primit răspuns.

Urşii au pus stăpânire pe Sovata (Mureş)! Fiarele coboară seară de seară în staţiune şi în zona lacului Ursu, ceea ce a dus la apariţia mai multor glume, cum că urşii vin acasă. Oamenii spun că sunt în jur de 20 de urşi care coboară după hrană, distrug tomberoane şi umblă hămesiţi pe străzi. Lumea se teme deja să mai iasă pe stradă după lăsarea întunericului. Luni, o femeie a fost, pur şi simplu, fugărită de un urs pe stradă. Îngrozită, ea a reuşit să scape după ce s-a adăpostit, în ultimul moment, în curtea unei case. Scena a fost surprinsă de camerele de supraveghere ale locuinţei.“Suntem legaţi de mâini şi de picioare”

Autorităţile locale recunosc problema, dar susţin că este vorba doar despre trei urşi. „Noi am luat reclamaţii de la oameni, am avut şedinţă de consiliu local şi am făcut adrese la Agenţia pentru Potecţia Mediului, la Asociaţiile de Vânători, la Prefectura Mureş şi la Ministerul Mediului”, spune Kiss Ferentz, viceprimarul din Sovata. “Am cerut să se ia măsuri de relocare sau recoltare a celor trei exemplare. Nu am avut atacuri fizice asupra oamenilor. Nu am primit încă nici un răspuns şi nu putem face nimic fără autorizaţie. Nu putem face goană cu câini sau cu arma deoarece suntem arie protejată. Suntem legaţi de mâini şi de picioare. Am văzut şi noi imaginile cu femeia alergată de urs. Incidentul a avut loc undeva la periferie, nu chiar în staţiune“, adaugă viceprimarul.

Nici oficialii Prefecturii Mureş n-au luat măsuri concrete. Lucian Goga, prefectul judeţului, declara la finalul lunii septembrie, în şedinţa Colegiului Prefectural, că în viitorul apropiat se va face o inventariere a urşilor prin microcipare şi se va încerca relocarea unor exemplare în alte ţări europene. 

Vezi video pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net