VIDEO Scandal la CFR! Controlorul le spune călătorilor că nu există penademie de Covid-19 și îi îndeamnă să nu poarte mască

controlor-tren-fara-masca.jpg

Acest controlor de pe trenul București-Constanța le-a spus oamenilor că ”purtăm măști de proști”
Acest controlor de pe trenul București-Constanța le-a spus oamenilor că ”purtăm măști de proști”
Captură: Digi24

Masca este obligatorie în orice spațiu închis, iar de la 1 august și în exterior. Cu toate acestea, un controlor de la CFR Călători nu poartă mască în tren și îi îndeamnă pe pasageri să facă la fel, pe motiv că nu este pandemie de Covid-19 în România.

Incredibil, dar adevărat! Un angajat de la CFR Călători a creat un scandal uriaș. Controlorul de pe ruta București-Constanța se plimba fără mască prin tot trenul.

A fost apostrofat de o tânără, moment în care bărbatul i-a răspuns că nu e pandemie și că ”purtăm măști de proști”. Acesta a fost filmat de un călător, care a trimis imaginile la Digi 24.

Scandal la CFR! Controlorul le spune călătorilor că nu există penademie de Covid-19 și îi îndeamnă să nu poarte mască

”Cine a declarat pandemia în țara asta? E declarată cumva pandemia în țara asta și eu nu știu? În România, Ministerul Sănătății nu a declarat pandemie, vă rog frumos să vă interesați. Deci nu faceți niște afirmații care nu le înțelege nimeni. Pandemia în România nu este declarată de către Ministrul Sănătății. Deci încă nu a declarat dacă este pandemie”, a spus controlorul.

Întrebat de o tânără de ce purtăm în cazul acesta măști, răspunsul angajatului de la CFR nu a întârziat: ”de proști, de aia, că nu le purtăm de deștepți, că dacă le purtam de deștepți”.

Controlorul către călători: ”Vă puteți da măștile jos. Nu mă deranjează”

În acel moment, unii călători au început să întrebe dacă își pot da jos protecțiile de la gură și nas.

”Din punctul meu de vedere, da. Pe mine nu mă deranjează”, a anunțat ”nașul”. În acel moment, pasagerii care voiau protecție au spus că lor nu li se pare normal ca unii să poarte și alții nu.

Cel care a filmat întreaga scenă s-a plâns și de faptul că CFR Călători nu a dat bilete așa încât să se poată păstra distanța între pasageri. Regulamentul spune că nu toate locurile vor fi ocupate, ci câte unul va rămâne liber.

Ce spun reprezentanții CFR Călători despre scandalul ”masca”

Reprezentanții CFR Călători au anunțat că s-au sesizat și că acel controlor se află în comisia de cercetare. ”Masca este obligatorie la bordul trenurilor CFR Călători atât pentru personalul propriu, cât și pentru călători. Orice abatere de la această regulă este sancționată”, au transmis oficialii instituției.

Amenda pentru nepurtarea măștii de protecție este între 500 și 2.500 de lei, iar în Capitală s-au dat 200 de sacțiuni, în valoare de 200.000 de lei, în perioada 31 iulie-2 august.

128 dintre ele au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/nu-porti-masca-de-protectie-uite-ce-amenzi-primesti

 

https://www.click.ro/news/national/cfr-anunta-schimbarea-regulilor-de-calatorie-ce-metoda-va-fi-folosita-pentru

 

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1