VIDEO Protest spontan la uzina Dacia. Angajații nemulțumiți au întrerupt lucrul pentru două ore

uzina-dacia.jpg

uzina dacia
Protest spontan la uzina Dacia

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Câteva sute de angajaţi ai uzinei Dacia de la Mioveni au întrerupt spontan lucrul, miercuri dimineaţă, pentru a atrage atenţia asupra faptului că este nevoie de suplimentare de personal, în contextul în care în producţie au intrat modele noi de maşini.

Angajaţi de la Dacia au oprit lucrul, timp de aproximativ două ore, miercuri, nemulţumiţi că în liniile de producţie au intrat noi modele, iar angajaţii de pe liniile de producţie au nevoie de ajutor. Ei au strigat "demisia" și au acuzat  condițiile inumane de lucru. Oamenii au afirmat că programul a devenit atât de strict, încât nu ar mai avea timp nici să se ducă la toaletă sau să ia o pauză de masă. 

„A fost o grevă spontană vizavi de încărcarea unor posturi în cadrul montajului general. Au fost nişte lucruri care au un impact: de la începutul săptămânii au venit în gamă noi proiecte şi sunt câteva dificultăţi legate de montabilitate. Ierarhia a luat act şi tratează aceste probleme. Ca măsură, vor mai aduce personal să îi ajute în acea zonă. (...) Sunt două tronsoane de echipare care au avut un impact datorită unui model care o să urmeze, l-am băgat în gamă. Oamenii au sesizat şi pe bună dreptate au cerut acest sprijin din partea amdin8istraţiei, aşa cum s-a întâmplat şi dăţile anterioare”, a declarat pentru News.ro liderul de sindicat de la Dacia, Viorel Ungureanu. 

Acesta a explicat că ritmul benzilor de asamblare este acelaşi,de 65 de maşini pe oră, iar oamenii au nevoie de ajutor pentru asamblarea noului model.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5