VIDEO Presa străină scrie despre referendum

Ultima actualizare:
image

Agenţiile de presă din străinătate şi marile publicaţii de pe mapamond au scris pe larg despre referendumul din România. Scrutinul nu a reuşit să aducă la urne cel puţin 30 la sută dintre votanţi, prag necesar pentru validarea sa, precizează la unison presa externă.

BBC scrie, pe secţiunea de ştiri a site-ului său: "Doar o cincime dintre votanţi s-au sinchisit să vină la urne. (...) După două zile de vot, se pare că strategia taberei "nu" - de a boicota referendumul, în speranţa că nu se va atinge pragul de validare, de 30 la sută - a fost de succes" - concluzionează BBC.Ziarul The New York Times titrează: "Conservatorii din România au dorit ca votanţii să limiteze definiţia familiei. Au eşuat.".Jurnaliştii americani precizează că "România este una dintre cele şase ţări ale Uniunii Europene care nu permit căsătoria ori parteneriatele civile între persoane de acelaşi sex".Şi marile agenţii de ştiri au avut articole pe acest subiect. Reuters transmite că referendumul nu a fost declarat valid, "după o campanie care a dus la creşterea discursului agresiv împotriva comunităţii gay". Scrutinul a fost văzut ca un  test de popularitate pentru partidul de la putere, PSD, care a susţinut referendumul şi care a a fost criticat de Uniunea Europeană pentru încercările de a slăbilegislaţia anti-corupţie, scrie Reuters.Associated Press informează că peste 90 la sută dintre cei care au participat la referendum au au votat pentru redefinirea căsătoriei ca fiind uniunea dintre un bărbat şi o femeie, dar consultarea populară nu a fost validată.France 24 citează agenţiile France Presse şi Reuters când scrie că referendumul a fost organizat după ce trei milioane de oameni au semnat o petiţie în acest sens, iniţiată de Coaliţia pentru Familie şi susţinută de Biserica Ortodoxă Română. Grupurile pentru dreptruile omului au cerut boicotarea scrutinului, avertizând că o modificare a Constituţie ar îndrepta ţara spre autoritarism.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net