VIDEO Polițiștii protestează în fața Palatului Cotroceni. Manifestanții au aruncat cu fumigene

Ultima actualizare:

    Protestul a degenerat, iar manifestanții au aruncat cu fumigene Sursă foto: Inquam Photos/George Călin
Protestul a degenerat, iar manifestanții au aruncat cu fumigene Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

Polițiștii au protestat în fața Palatului Cotroceni, nemulțumiți de politica salarială a Guvernului. La un moment dat aceștia au aprins fumigene și au reclamat că jandarmii au primit ordin să-i împiedice să-și strige nemulțumirile, potrivit postărilor pe Facebook ale Sindicatului Europol.

Zeci de polițiști au protestat miercuri, 24 februarie, în fața Palatului Cotroceni. Ei și-au strigat nemulțumirile privind salariile pe care le încasează. În timpul protestului, ei au aprins fumigene, iar jandarmii au intervenit, potrivit postărilor de pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol. 

Protestatarii cer demisia Guvernului, nemulţumiţi de faptul că au fost îngheţate salariile şi că s-au  anunţat tăieri de sporuri. Oamenii consideră că măsurile de austeritate impuse sunt ultima soluţie la problemele economice actuale. Liderii de sindicat au spus că autorităţile până acum nu le-au ascultat revendicările, așadar nu exclud posibilitatea de a protesta și în săptămânile următoare. 

​„Asistăm la un haos nemaiîntâlnit în istoria guvernării din România în care premierul vine săptămânal cu anunțul unor noi măsuri de austeritate, ministrul muncii Raluca Turcan se contrazice singură în declarații, ba că se taie sporuri, ba că nu se taie, că nici ea săraca nu știe ce să mai zică, iar ministrul afacerilor interne, Lucian Bode laudă bugetul alocat MAI, în condițiile în care polițiștii au sporurile, compensațiile și majorările plafonate la nivelul anului 2009, plata tranșei a treia din Legea-cadru este suspendată, iar decontarea serviciilor turistice rămâne istorie. Privim cu mâhnire la restricțiile, interdicțiile si incompatibilitățile pe care le au polițiștii, cât și faptul că de un an de zile au fost continuu și necondiționat în linia întâi, iar toate aceste sacrificii sunt ”recompensate” prin tăieri și suspendări de drepturi salariale”, se arata într-un comunicat al Sindicatului Europol care anunța protestul.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net