VIDEO Pelerinaj la Sfânta Parascheva

Cel mai mare pelerinaj creştin ortodox a început astăzi la Iaşi, de Sfânta Parascheva. Încă de dimineaţă, mii de oameni înconjuraseră Catedrala Mitropolitană, iar câteva sute, mai norocoşi, intraseră deja înăuntru. Toţi aşteptau însă acelaşi lucru: momentul în care racla cu moaştele Cuvioasei Parascheva urma să fie scoasă spre închinare.
Procesiunea în jurul catedralei a fost impresionantă, iar apoi oamenii şi-au aşteptat rândul pentru a se închina.
Aproape 10 mii de oameni au ajuns deja la Iaşi pentru o prăznui pe Cuvioasa Parascheva. Printre ei şi Elena Săbiuţă o femeie care vine de 14 ani la rând în pelerinaj şi este mereu printre primii care ajunge la cuvioasă.
Catedrala Mitropolitană era neîncăpătoare, în această dimineaţă, pentru sutele de persoane care au reuşit să intre şi care sperau să atingă racla cu moaştele Cuvioasei.
Slujba a fost oficiată de Calinic Botoşăneanul, iar racla cu Moaştele a fost purtată pe umeri de un sobor de zece preoţi, în jurul catedralei, într-o procesiune impresionantă. Credincioşii, cu lumânări şi buchete de flori şi de busuioc în mâini au urmat în linişte grupul de preoţi şi măicuţe.
Procesiunea s-a încheiat la baldachinul din curtea catedralei, acolo unde racla cu moaştele sfintei a fost depusă spre închinare. A fost momentul mult aşteptat de către cei care s-au aşezat încă de ieri la rând.
Sute de mii de persoane sunt aşteptate în aceste zile în capitala Moldovei pentru a o prăznui pe Cuvioasa Parascheva.
Cuvioasa Parascheva este cunoscută şi ca ocrotitoarea Moldovei, iar an de an, credincioşi din toate colţurile ţării vin special la Iaşi pentru a-i lăsa o rugăciune şi o mulţumire.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1