VIDEO Părinte pentru copiii nevoiaşi

Părintele Marian Tudor, din localitatea vrânceană Găgeşti, are 40 de ani şi o putere de muncă impresionantă, pe care a pus-o în slujba comunităţii pe care o păstoreşte din 2016, după ce a fost preot câţiva ani buni într-o localitate din Buzău. Găgeşti este un sat cu multe familii sărace, cu câte 5-6 copii, majoritatea la scoală, pe care, cu ajutorul sponsorilor, a reuşit sa le ajute.

Vrâncean prin naştere, părintele Tudor s-a întors acasă şi a fondat un centru social. Părintele spune că mulţi dintre copiii din Găgeşti provin din familii nevoiaşe. Părinţii copiilor muncesc cu ziua prin sat, pe bani puţini, care nu reuşesc să le acopere cheltuielile minime. De când cu mesele zilnice de la cantină şi părinţii sunt mai liniştiţi, ştiind că, după ore, copiii vin direct aici unde sunt aşteptaţi cu masa pusă.

Înainte de a se aşeza la masă, copiii spun rugăciunea, după care părintele binecuvântează bucatele.

După masa de prânz, cei mici desenează sau îşi fac temele pentru a doua zi. Râd, glumesc, se simt bine la Asociaţia care a devenit a doua casă pentru ei.

Femeile bătute şi alungate de acasă, împreună cu copiii lor, găsesc şi ele aici casă şi masă pentru o perioadă de tim. La fel şi bătrânii din parohie, bolnavi sau care nu mai au pe nimeni să-i ajute. De câteva ori pe lună sunt vizitaţi de consilierii parohiali, care se interesează de problemele lor de sănătate şi le duc pachete cu alimente necesare în gospodărie.

Părintele Tudor are mare nevoie de un microbuz pentru transport de persoane. Dar şi pentru alimente, haine, toate cele necesare unei familii, pe care de multe ori trebuie să le ducă la destinaţie, în locuri greu accesibile. Dacă doriţi să sprijiniţi acest demers, puteţi suna la telefon 0720 - 281.634, persoană de contact preot MARIAN TUDOR, preşedintele Asociaţiei Sfânta Sofia - parohia Găgeşti, jud. Vrancea.

Loading...