VIDEO Papa, singura speranţă a unui român

Ultima actualizare:
image

Un câmpinean i-a scris Papei Francisc şi l-a invitat să-i viziteze oraşul. Nu pentru că-l aşteaptă la cină, ci pentru un motiv mult mai pragmatic. Deranjat de starea deplorabilă a străzilor din Campina, omul crede că dacă Papa vine în vizită, oficialităţile vor repara craterele din asfalt. Câmpineanul a aflat că Suveranul Pontif, care astăzi împlineşte 82 de ani, ar putea ajunge în 2019 în România.

Aşa îşi începe Dan Ion Musat, un executor judecătoresc din Ploieşti, scrisoarea trimisă la Vatican, chiar Papei Francisc.

Străzi care, spune bărbatul, catolic practicant, nu ar mai fi fost asfaltate de vreme bună.

Strada Goleşti, unde se află parohia romano-catolică, strada Bobâlna sau Calea Doftanei sunt doar câteva dintre arterele ce deschid lista neputinţei edililor municipiului Câmpina, după cum afirmă bărbatul.

Scrisoarea a fost redactată în limba română. Apoi, câmpineanul a luat legătura pe o pagină de socializare cu purtătorul de cuvânt al arhiepiscopiei Romano - Catolice. De aici i s-a spus să o transmită prin poştă şi a fost anunţată Nunţiatura Apostolică din România. Pentru că există o comunitate de catolici şi o biserică în municipiul Câmpina, executorul judecătoresc speră ca Suveranul Pontif să stabilească în agenda sa şi o vizită aici. Şi-ar fi dorit să îi transmită şi un mesaj de La mulţi ani Papei, o dată cu împlinirea vârstei de 82 de ani.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net