VIDEO Pacienta din Suceava suspectă de coronavirus, scăpată pe jos în timpul transferului

Ultima actualizare:

    Pacienta din Suceava suspectată de coronavirus a fost scăpată cu targaFoto: captură Monitorul de Suceava
Pacienta din Suceava suspectată de coronavirus a fost scăpată cu targaFoto: captură Monitorul de Suceava

O femeie de 33 de ani din Suceava este suspectată că ar fi infectată cu coronavirus, după ce s-a întors din China acum o săptămână, unde lucrează ca profesoară de engleză. Vineri, 7 februarie, s-a luat decizia ca pacienta aflată în carantină să fie transportată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. În momentul în care a fost scoasă din unitatea din Suceava și dusă spre mașina specială care urma să o ducă la Iași, femeia a fost scăpată pe jos.

Incident neplăcut în momentul în care pacienta pentru care s-au cerut investigații suplimentare a fost transportată spre ambulanța cu care trebuia să ajungă la Iași. Aflată într-o capsulă, aceasta a fost mutată cu targa de câteva cadre medicale îmbrăcate în costume speciale, dar din cauză că unul dintre bărbați a alunecat chiar când urca pe rampă, femeia a fost scăpată pe jos.

Reacția ISU Suceava

"Ca urmare a informațiilor și a imaginilor apărute în spațiu public, potrivit cărora personalul SMURD din cadrul ISU Suceava a scăpat izoleta în care era transportată o pacientă la un spital de boli infecțioase, pentru corecta informare a opiniei publice, ISU Suceava face următoarele precizări:În cursul zilei de astăzi, unitatea noastră a fost solicitată pentru preluarea pacientei respective și asigurarea transportului cu Autospeciala de Transport Personal și Victime Multiple (ATPVM) la spitalul de boli infecțioase din municipiul Iași. La un moment dat, unul dintre paramedicii SMURD a alunecat pe platforma autospecialei, din cauza suprafeței alunecoase generate de temperaturile scăzute. Regretăm acest incident, însă asigurăm cetățenii de faptul că pacienta nu a avut de suferit și nici colegul nostru, paramedicul SMURD.Mai mult, colegul nostru a depus tot efortul, pentru a-i asigura protecția. Acest aspect este argumentat de imaginile difuzate in spațiul public, care arată cum izoleta nu a atins pământul, ci a rămas sprijinită pe genunchiul paramedicului. De asemenea, în urma incidentului nu a fost deteriorată izoleta de protecție.La ora transmiterii acestor precizări, pacienta se află deja la spital, iar colegii noștri, după efectuarea decontaminării personalului și a autospecialei, se vor întoarce la unitate", au transmis reprezentanții ISU Suceava.

Profesoara din Suceava s-a întors acum o săptămână din China

Femeia a fost internată în orașul natal cu simptome de gripă, iar medicii au prelevat probe și le-au trimis la Institutul Matei Balș din Capitală, existând suspiciune de coronavirus.

„În cursul zilei de astăzi (n.r. vineri, 7 februarie) s-a prezentat în Ambulatoriul Secţiei de Boli Infecţioase, o pacientă de 33 de ani, cu o infecţie de căi respiratorii superioare. Conform datelor epidemiologice, pacienta a fost în China şi din acest motiv s-a luat în considerare posibilitatea diagnosticului de infecţie cu coronavirus. Pacienta s-a prezentat cu stare generală bună, cu saturaţie 97%, tensiune 11 cu 6, acuzând doar simptome respiratorii. Conform protocolului medical, s-au anunţat autorităţile, directorul medical (n.r. al Spitalului Judeţean Suceava, doctor Mircea Macovei), directorul de la Direcţia de Sănătate Publică. S-a anunţat iniţial Institutul Naţional „Matei Balş”, pe domnul profesor Străinu, iar, ulterior, în urma consultărilor, s-a descis ca pacienta să fie transferată la Clinica de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva din Iaşi, cu acordul doamnei profesor Dorobăţ”, a declarat medicul Monica Terteliu, şefa Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava.

Potrivit presei locale, femeia este profesoară de engleză și predă în Kunming, la aproximativ 1.500 de kilometri de Wuhan, orașul unde a izbucnit epidemia. Ea venit cu avionul de la Londra la Suceava, în data de 1 februarie, iar pe data de 2 februarie a început să aibă primele simptome. 

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net