VIDEO Orașul Aiud, înghițit de ape! Imaginile apocaliptice de după viitură

Ultima actualizare:

    Orașul Aiud, inundat de viiturăFoto: Facebook
Orașul Aiud, inundat de viiturăFoto: Facebook

Inundațiile au făcut prăpăd în orașul Aiud, unde mai multe gospodării au fost inundate, zeci de mașini au fost avariate, iar străzile s-au transformat în adevărate lacuri. În ultimele ore, pompierii au salvat o familie cu un bebeluș de nouă luni, relatează site-ul local Alba 24.

În Aiud a fost transmis un mesaj prin Ro-Alert privind riscul de inundații înregistrat la nivelul orașului, în special în apropierea Văii Aiudului. În urma furtunilor, orașul a fost aproape complet inundat, iar locuitorii au fost îndemnați să nu folosească podurile, pentru a evita posibile incidente.

15 minute a plouat în cursul nopții, în jurul orei 3.00, însă a fost suficient pentru ca opt străzi să fie inundate aproape complet, iar linia ferată să fie distrusă.

Orașul Aiud, sub ape, după o ploaie torențială din toiul nopții

Ploile torențiale din timpul nopții au dus la viitura puternică produsă marţi dimineaţă, 23 iunie. În unele zone, apa a ajuns la aproape un metru. Chiar în toiul nopții, pompierii din Aiud au fost nevoiți să evacueze dintr-o casă, o familie formată din doi adulți și un copil de 9 luni, potrivit Alba24. 

În total, după inundațiile care au lovit zona Aiud marți dimineață, au fost evacuate 4 persoane. Pompierii militari și echipajul SMURD au transportat un bărbat din Mirăslău spre locul în care îl aștepta o ambulanță sosită în zonă. 


    Foto: Alba24
Foto: Alba24

„Astfel de situații se gestionează cu răbdare. Pentru moment vă putem spune că nu au fost înregistrate victime. Începând cu ora 4:00 au fost evacuate mai multe persoane”, a trasmis primăria din Aiud, făcând apel la calm.

Reprezentanții primăriei au spus că IGSU va ajunge în fiecare gospodărie afectată şi va ajuta la scoaterea apei. Operațiunea poate dura 2-3 zile după ce se retrag apele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net