VIDEO Nou protest anti-restricții în București. Manifestanții scandează în fața Palatului Cotroceni

aur.jpg

George Simion, printre protestatarii de la Piața Universității
Foto: Facebook

Câteva sute de persoane s-au adunat sâmbătă, 10 aprilie, în mai multe zone din București pentru a protesta împotriva măsurilor de restricție, în contextul pandemiei de COVID-19. Manifestanții de la Piața Universității și de la Piața Obor au venit în marș în Piața Victoriei. De la Guvern, oamenii au plecat spre Palatul Cotroceni.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enache, a explicat, într-o intervenție la Digi24, că există o autorizare până la ora 19.30 pentru o manifestație în Piața Leu, din apropierea Palatului Cotroceni.

Nou protest în București

Iniţial, mai mulţi simpatizanţi AUR s-au adunat la Piaţa Universităţii, unde s-a aflat şi liderul formaţiunii George Simion, pentru a protesta faţă de restricţiile impuse în contextul pandemiei, un grup similar aflându-se la Piaţa Victoriei. Ulterior, cele două grupuri s-au reunit în faţa sediului Guvernului. Printre manifestanţi sunt şi persoane care au sosit cu autocarele şi care afirmă că sunt din Bacău şi din Iaşi.

Manifestanţii ajunşi în faţa Palatului Cotroceni, au un banner cu mesajul „Fără obligativitatea vaccinării! Fără paşaport de vaccinare!”. Ei cer demisia preşedintelui Klaus Iohannis, a ministrului Sănătăţii şi a secretarului de stat Raed Arafat, potrivit news.ro. Deși masca de protecție e obligatorie, nu toți manifestanții prezenți o poartă.

Loading...