VIDEO Mircea Băsescu, vizitat de soţie în arest. Femeia a avut o ieşire nervoasă la plecare

Ultima actualizare:
Soţia lui Mircea Băsescu şi-a cerut iertare pentru cele întâmplate
Soţia lui Mircea Băsescu şi-a cerut iertare pentru cele întâmplate

Mircea Băsescu a fost vizitat de soţia sa, Doiniţa, luni după-amiază, la arestul central al Poliţiei Capitalei.

Femeia a ajuns la centru în jurul orei 14.30 şi a intrat în clădire fără să facă declaraţii, conform Mediafax.

La ieşire însă, femeia a fost foarte nervoasă şi le-a spus jurnaliştilor care se aflau în faţa clădirii că sună la 112 dacă nu o lasă în pace.

"Lăsaţi-mă în pace! Ce doriţi? Nu fac comentarii, nu ştiu nimic. Vă rog să-mi daţi voie că altfel sun la 112. Vă rog, lăsaţi-mă în pace, nu mă mai sufocaţi. Daţi-vă la o parte", le-a spus nervos Doiniţa Băsescu jurnaliştilor, confrom Romaniatv.net.

Potrivit programului, la centrele de arest preventiv ale Poliţiei Capitalei, vizitele se fac de luni până vineri, în ordine alfabetică. Ziua de vizită pentru Mircea Băsescu este luni, în condiţiile în care, în prima zi a săptămânii, pot fi vizitaţi arestaţii a căror iniţală a numelui de familie este între "A" şi "E".

Potrivit legii, Mircea Băsescu are dreptul la patru vizite pe lună.

Soţia lui Mircea Băsescu a vorbit, duminică dimineaţă, pentru prima dată cu presa după arestarea soțului său. Ea a spus că înainte să plece de acasă a vorbit cu cumnata sa, Maria, soția lui Traian Băsescu, căreia i-a cerut iertare.


    Soţia lui Mircea Băsescu l-a vizitat luni pe fratele preşedintelui
Soţia lui Mircea Băsescu l-a vizitat luni pe fratele preşedintelui

"Eu am transmis un mesaj cumnatei mele prin care îi rog să ne ierte și să înțeleagă faptul că întotdeauna i-am respectat și, de asemenea, regret că nu am putut să ne ridicam la nivelul demnității, al rangului la care am ajuns. Probabil că nu am fost pregătiți. Cred că toată lumea are de învățat ceva din asta”, a mai spus Doinița Băsescu.

Mircea Băsescu se află în arest preventiv 30 de zile, pentru trafic de influenţă. Alătruri de el a fost închis şi Marian Căpăţână, cel care ar fi fost intermediarul banilor pe care familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, i-ar fi dat fratelui preşedintelui Traian Băsescu.

Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti, care va judeca în 27 iunie dosarul, urmând să decidă definitiv dacă Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână rămân în arest sau vor fi cercetaţi în libertate.

Vineri noapte, după ce Mircea Băsescu a fost arestat preventiv, au venit la arest avocatul şi fiica acestuia, care i-a adus medicamente, mâncare şi haine. Potrivit unor surse din Poliţie, cei doi nu s-au văzut atunci cu fratele preşedintelui.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână sunt încarceraţi în arestul Poliţiei Capitalei din 19 iunie, când au fost reţinuţi de procurori.

Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care Sandu Anghel era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.

Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

Scandalul a început odată cu difuzarea înregistrărilor audio-video legate de cazul Bercea. Premierul a cerut demisia şefului statului, iar Traian Băsescu a negat orice legătură, precizând, cu lacrimi în ochi, că între nevoia de consolidare a justiţiei şi reflexul firesc de a-şi apăra fratele, alege consolidarea justiţiei.

Înregistrările în care apar Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, puse la dispoziţie procurorilor de familia lui Bercea Mondial, sunt legale, chiar dacă ele au fost contestate de cei doi, ele putând reprezenta mijloace de probă în dosar, potrivit motivării deciziei de arestare a celor doi.

Bercea Mondial a fost condamnat definitiv la opt ani şi nouă luni de închisoare cu executare, pentru că şi-a înjunghiat un nepot într-un bar, în 2011, iat fiul acestuia, Florin Anghel, a primit o pedeapsă de cinci ani şi trei luni de închisoare, pentru tentativă de complicitate la omor. În acelaşi dosar, soţia lui Bercea Mondial, Fănica Anghel, a fost condamnată la un an de închisoare cu executare, pentru mărturie mincinoasă şi instigare la această infracţiune

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net